Petrileanca din America

229

Cine e ?

Knock, Knock sau Cioc, Cioc ! …bate cineva la usa…! Nimic nou, asa-I, ne uitam cine e persoana care bate la usa, si in cele mai multe cazuri persoana care bate, este invitata in casa, si daca isi face prezenta un minut, o ora, ori in unele cazuri saptamani intregi , efectele pot fi bune ori rele, atat pentru musafir cat si pentru gazda.
Dar sa vedem acuma lucrurile intr-un aspect diferit, ce se intimpla cand o persoana bate la “ Usiorii Inimii “ cuiva ? Da, exact ! In viata noastra avem persoane care bat la usa inimii noastre si este decizia noastra ce facem, deschidem larg usa , invitand aceasta persoana sa vina si sa se faca comfortabila pe fotoliul inimii noastre ? Tot ce se poate !
Fiecare scena difera de la caz, la caz, de multe ori se intimpla ca acest nou sosit la resedinta inimii noastre, sa devina intr-un anumit punct in viata noastra un “Musafir nepoftit “ si atunci este si mai neplacut sa te gandesti ce tactica ar trebuii sa folosesti ca musafirul acesta nedorit si suparator, sa isi faca bagajul si in final sa il vezi plecat….
Ori se poate intimpla si invers, musafirul este pe cat se poate de simtit, prietenos, atent si face tot ce poate sa ajute gazda, pe cand acesta se foloseste de nefericitul musafir sa-l ruineze pe cat posibil si cand nu mai are nevoie de el sa-l arunce in strada, amenintandu-l : “ Sa nu te mai prind pe aici ! “
Deci este bine ca inainte de a-ti deschide larg “ Usiorii inimii “ este foarte recomandat sa ai instalat pe langa vizor si lantzul metalic de protectie la usa, care te va ajuta sa “ Filtrezi “ bine de tot persoana pe care ai tendinta sa il ospatezi ca musafir special in Casa Inimii Tale.
Sunt cazuri triste cand individul intra in Inima Ta si face distrugeri imense cum ar fii : face gauri pe peretii inimii tale, face chiar imprinturi de Graffiti pe tablita inimii tale, apoi arunca zgura si uleiuri murdare pe covorul inimii tale, ingalbeneste peretii inimii tale cu fumul de tigara si multe alte lucruri de genul acesta….Inteleptul Solomon a spus in proverbele lui, ca: “ trebuie sa iti pazesti inima mai mult ca orice, pentru ca este sursa de izvor a dragostei si al vietii “, deci sa nu uitati, dragi cititori, VA ROG ! priviti pe vizorul usii si nu lasati
“ Musafiri nepoftiti “ inauntrul Inimii dumneavoastra, ca sa ajungeti in situatia de a avea “ Cardiac Arrest “
> Magda T. >

Magda Thamaszi

 

Comenteaza

Comenteaza