Petrileanca din America

264

Ce stim despre Instrumentele de Muzica ?

Instrumentele de muzica ca si oamenii au personalitatea lor, fiecare instrument difera in forma, sunetul care-l produce, in ce mod trebuie folosit, samd. Sa vedem cateva instrumente pe care le-am clasificat, caracterizandu-le dupa trasaturile ei :

* Vioara – Delicata vioara, daca va ganditi ca reprezinta Femeia, Gresiti ! Deoarece reprezinta “Barbatul “ motivul ? – trebuie tinuta cu o mana de
“ coada “, iar cealalta parte proptit pe umar, apoi mai trebuie si sprijinita cu barba…deci imi veti da dreptate, ca da, vioara trebuie neaparat sa fie la genul masculin. Daca se intampla sa I se rupa un cord, nu-I nici o problema se poate inlocui ; din cand in cand strunele trebuie acordate, barbatii la fel trebuie periodic adjustati, altfel o iau razna.

* Pianul – La fel pianul este categorizat la “ Barbat “,- Pianistul sta pe scaun, la fel ca si barbatii se bucura daca fac totul “Sezand “; a doua convenienta este ca se folosesc doar de “ Degete “…mai aveti vreo indoiala ca este la genul masculin ? Nu cred ! Totodata sa nu uitam ca inca de pe vremuri, frumoasele cantarete au sezut deasupra pianului, deci inca o convenienta pentru Pian.
* Acordeonul – Sorry ! nici acesta nu reprezinta feminitatea , este fara indoiala genul Masculin. – Ganditi-va ! Acordeonul trebuie trasa incontinuu cu o mana sa-l poti face sa scoata un sunet…. Partea cea mai convenienta insa este ca atunci cand canti la acordeon nu e necesar sa te uiti la el, deci poti pune o punga de hartie pe cap si vei evita sa-l privesti in fata. Si apoi cum era sa uit, ca acordeonul ca si barbatul te
“ apasa pe burta ” si seamana cu o ranita pe care o porti nu pe spate ci pe burta…cred ca am destule evidente sa va conving ca Acordeonul este “ Barbat “.

* Fluierul – Oh ! In sfirsit un instrument care este la genul “ Feminin “ da ! Fara discutie ca Fluierul reprezinta femeile. In primul rand, sa canti cu fluierul folosesti gura si degetele….. Un vechi proverb zice:
“ Dupa cum fluieri, trebuie sa dansezi..” Deci si aici se conformeaza perfect, Ea canta cu fluiericea, El danseaza …Hip, Hop si iarasi Hop ! Apoi sa nu uitam ca si ciobanasul canta din fluier si atunci oitele lui sunt fericite….

* Toba – Si in sfirsit am tinut cea mai colosala pentru incheiere; Toba, fara nici o disputa reprezinta “ Barbatul “ din foarte multe motive: Unul este forma, rotund si masiv, apoi faptul ca e galagios, chiar suparator, nu prea iti trebuie nici prea mult talent sa fii tobosar, doar trebuie sa lovesti in toba aia pana ies tandari si esti un geniu, primesti ropot de aplauze, cu cat lovesti mai tare in ea cu atat esti mai “ Cool “ ; si cu asta am incheiat descrierea mea de Instrumente muzicale, daca v-am plictisit, imi cer scuze, daca v-a distrat putin imaginatia mea atunci ma bucur…

> Magda T. <

Magda Thamaszi

Fotografia postată de Magda Thamaszi.
Fotografia postată de Magda Thamaszi.
Fotografia postată de Magda Thamaszi.
Fotografia postată de Magda Thamaszi.
Fotografia postată de Magda Thamaszi.

Comenteaza

Comenteaza