Petrileanca Ileana Firtulescu

595

Liderul tineretului PSD-ist, Dacian Ciodaru, viruseazã ziare motivând contracararea criticilor în presã

 

”Sigur ziaristul care v-a relatat probabil că are vreo înregistrare din ședință și nu vă pot spune exact ce i-am spus. Ciodaru a vorbit într-adevăr despre viruși pentru ziarele care critică PSD și am ripostat pentru că asta este ilegal, nu așa se face. Când vrei să contracarezi un material critic, vii cu argumente și demontezi acea critică, nu blochezi site-urile ziarelor. Asta e dovadă de imaturitate. La fel, dă dovadă de imaturitate și în alte situații de la Universitatea Petroșani” – Cristian Resmeriță, deputat, președinte executiv PSD filiala Hunedoara.

———————————————————————

Joia trecută, la Deva, a avut loc ședința Biroului Permanent PSD Hunedoara, ca urmare a demisiei directorului general al Complexului Energetic Hunedoara, Constantin Jujan, ocazie cu care au fost chemați la raport pentru veniturile mari încasate directorul general și membrii ai Consiliului de Administrație a SNÎMVJ. În respectiva ședință s-a discutat și despre o eventuală propunere a PSD pentru postul eliberat de Jujan, lucru nematerializat sub pretextul că linia întâi a CEH a fost stabilită de fiecare dată de minister. Dar s-a iscat și o ceartă pornindu-se de la sarcina trasată președintelui TSD Hunedoara, pertoșăneanul Dacian Ciodaru, drept pentru care deputatul Resmeriță și vreo doi primari ar fi părăsit sala.

”Am ripostat pentru că asta este ilegal, nu așa se face
————————————————————————

Colegi de breaslă din capitala județului s-au interesat insistent despre cine e și cum este perceput în Valea Jiului, dincolo de aparențe, președintele TSD Hunedoara, Dacian Ciodaru, drept pentru care am întrebat și noi care este motivul… Așa am aflat că ședința BP al PSD de săptămâna trecută a fost una cu scântei și că la un moment dat deputatul Cristian Resmeriță a părăsit ședința, iar Dacian Ciodaru a fost certat dur de președintele Laurențiu Nistor și pus la punct într-un mod surprinzător (lipsit de politețe) de președintele executiv Cristian Resmeriță. Cearta a luat amploare, iar alt deputat, Natalia Intotero, l-a acuzat indirect pe același Resmeriță că este cel datorită căruia în presa din Valea Jiului apar materiale critice la adresa conducerii organizației județene.
”Sigur colegii dumneavoastră ziariști, care v-au relatat, probabil că au vreo înregistrare din ședință și nu vă pot spune exact ce am spus. Ciodaru a vorbit întra-adevăr despre viruși pentru ziarele care critică PSD și am ripostat pentru că asta este ilegal, nu așa se face. Când vrei să contracarezi un material critic, vii cu argumente și demontezi acea critică, nu blochezi site-urile ziarelor. Și domnul președinte Nistor s-a supărat când a auzit ce face. E dovadă de imaturitate în ce a spus și cum procedează. La fel, dă dovadă de imaturitate și în alte situații de la Universitatea Petroșani. Și eu sunt criticat dar vin cu precizări și explicații pentru a clarifica situația. Cât privește închirierea unui spațiu generos din acel imobil al Universității, am spus că vreau și eu să închiriez pentru a-l folosi un orfelinat.
În ce privește directorul general al CEH, nu este treaba noastră pentru că niciodată nu am fost întrebați când a fost vorba de directorul general, ministrul a numit pe cine a dorit” – a precizat deputatul Cristian Resmeriță, președinte executiv al PSD Hunedoara. Acesta a confirmat că la un moment dat a părăsit ședința datorită tensiunilor pornite de la tânărul ”crescut” de Laurențiu Nistor, după cum chiar președintele PSD a declarat.

Un doctor fără… doctorate-bis și un sondaj de opinie
———————————————————————-

Cu această ocazie, am mai aflat că studenți din cadrul UP, în special basarabeni, au făcut un sondaj de opinie, pe categorii de vârstă, în anumite zone ale Petroșaniului, unde există probleme, iar chestionarul începea cu o întrebare capcană ”sunteți mulțumit de felul cum vă sunt rezolvate problemele de către Primărie” și continua cu ”pe cine ați alege primar…” și primul de pe listă era chiar primarul în funcție, Tiberiu Iacob Ridzi, apoi câteva nume de la PSD și la finalul listei, de la PNL.

Au urmat sesizări din partea unor doctoranzi nemulțumiți că tânărul ”crescut” de liderii PSD Hunedoara este favorizați pe acest palier de specializare, în sensul că deși Dacian Ciodaru a fost admis FĂRĂ TAXĂ, în anul 2007, la studiile pentru doctorat la specialitatea Ingineria Sistemelor avându-l ca și coordonator științific pe prof. univ. dr. ing. Emil Pop, acesta apare din nou ca admis la același doctorat, aceeași specializare în 2012, la BUGET, adică tot fără taxă, deși regulamentul nu permite acest lucru.

Mergând pe firul problemei, am aflat că prima dată a fost dat afară de către coordonatorul științific pentru că nu se încadra în cerințele pentru obținerea acestui titlu, dar se pare că lucrurile stau mai rău, după cum a declarat chiar coordonatorul științific Emil Pop, dar într-un mod absolut elegant.
”Doctoratul din 2007 l-a întrerupt, apoi a fost admis la cel din 2012, dar l-a întrerupt și pe acesta tot din motive de neîndeplinire a sarcinilor” – a precizat prof. univ. dr. ing. Emil Pop, coordonator științific de doctorat specializarea Ingineria Sistemelor, UP.

”În mod normal, doctoratul fiind a treia formă de specializare după licență și master, se încadrează la categoria cu taxă. La fără taxă sunt admiși cei cu medii foarte bune, dar în nici un caz a doua oară nu poate fi bugetată această specializare, mai ales când este vorba de neîndeplinirea sarcinilor de studiu” – a declarat conducător de doctorat, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin, de la Universitatea Petroșani.

1

Ileana Firtulescu

Ileana Firtulescu

www.cronicavj.ro

Comenteaza

Comenteaza