Petrileanca Ileanca Firtulescu

785

1993 – liderul minerilor a angajat doi ”ofițeri” ai serviciilor secrete? Aceștia activează și astăzi, dar pe alte planuri…

În același an, 1993, în echipa Luceafărului Huilei, Miron Cozma, sunt angajați doi oameni – Gabriel Oprea, devenit general din locotenent de intendență, cu o traiectorie politică fulminantă și actual vicepremier, și Florin Ioan Penciuc, din antrenor adjunct al serviciului de Protecţie şi Pază – SPP anti-tero devenit urmărit internațional pentru 17 capete de acuzare pe care nu le-a văzut nimeni, azilant politic în Marea Britanie și actual specialist în medicina sportivă.
Amândoi au activat paralel în preajma lui Miron Cozma, drumurile lor despărțindu-se, aparent spre lumi diametral opuse, amândoi având tangență cu serviciile secrete. Unul – Gabriel Oprea – le iubește dorindu-și din suflet să devină șef al unui serviciu de profil la cel mai înalt nivel – celălalt le urăște, refuzând la un moment dat colaborarea, nu se știe din ce motive, lucru care l-a costat scump, după cum au constatat două tribunale din Anglia. Doar că acum, amândoi ”activează”, în paralel sau nu…

————————————-

În 1993, Gabriel Oprea și Florin Ioan Penciuc au fost ”plasați” în preajma lui Miron Cozma și a minerilor… Cine sunt cei doi și ce hram au purtat și încă mai poartă?

———————————————–
Unul – antrenor adjunct al serviciului de Protecţie şi Pază – SPP anti-tero
————————————————

Când a poposit în Valea Jiului, în 1988, Florin Ioan Penciuc era deja cunoscut în lumea artelor marţiale. Câştigase câteva turnee naţionale. După 1990 a devenit multiplu vicecampion, campion naţional şi campion internaţional al României, apoi antrenor licenţiat al Federaţiei Române de Arte Marţiale. Ca antrenor licenţiat a promovat şi pregătit tineri cu care a scos Valea Jiului din anonimat. A obţinut cu aceştia, la competiţii de anvergură naţionale şi internaţionale, 36 locuri I, 24 locuri II şi 41 locuri III, rezultate pentru care i s-a acordat diploma Honoris Causa pentru dezvoltarea sportului.
În 1992-1993, când a trebuit să-şi satisfacă stagiul militar, Florin Ioan Penciuc a fost repartizat datorită pregătirii sale la o unitate de elită din Bucureşti, timp în care a avut ca misiuni apărarea şi protecţia unor personalităţi politice precum Nicolae Văcăroiu, gen. Niculae Spiroiu, Ion Iliescu etc. Ulterior devine antrenor adjunct al serviciului de Protecţie şi Pază – SPP anti-tero, apoi antrenor coordonator al gărzilor de corp ale liderului Miron Cozma. A continuat să se perfecţioneze participând la stagii de pregărire cu mari maeştrii şi antrenori ai lumii din Japonia, Elveţia, Anglia, Austria, Belgia etc, după care F.I.Penciuc obţine centura neagră 2 Dan Shotokan, centura neagră 1 Dan Wado-Ryu şi centura neagră 1 Dan Jiu-Jitsu.
Din 1996, Penciuc înfiinţează Asociaţia Sportivă Shogun România, afiliată Federaţiei Române de Arte Marţiale, cu 5 baze sportive, din care 3 recunoscute de FRAM, respectiv la Vulcan, Aninoasa, Petroşani, Lupeni şi Uricani. Un an mai târziu, acesta înfiinţează prima firmă profesionistă în domeniul protectiei de bunuri şi persoane din Valea Jiului, alături de antrenorul lui Mihai Leu, Alexandru Pescar. Aceştia susţin primele cursuri de bodyguard în industria civilă sub egida Ministerului Muncii (era a doua societate din ţară care făcea acest lucru), semnând practic actul de naştere a acestei meserii.
În 1999, Florin Penciuc intră în conflict cu autorităţile şi pleacă din ţară. Justiţia română îl judecă în lipsă, îl condamnă şi îl dă în urmărire prin Interpol. Două tribunale din Anglia au stabilit că s-au comis grave abuzuri în cazul Penciuc în războiul dintre două servicii secrete, SRI și fosta ”doi și un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne, și au cerut statului român acuzațiile acestuia la momentul când se punea problema extrădării, dar răspunsul României nu a venit niciodată, drept pentru care Anglia a hotărât să-l păstreze. De precizat că, în acea perioadă Gabriel Oprea ”controla”, ca parlamentar, SRI, apoi a devenit ministru de Interne.
În cazul lui Penciuc, Miron Cozma a susținut, la momentul ultimei mineriade, că acesta l-a trădat, iar Penciuc susține că nu a făcut-o și de aceea a avut probleme majore. Este greu de crezut că plasarea celor doi în preajma lui Cozma nu a avut nici o legătură, doar că în cazul lui Penciuc ceva s-a scurtcircuitat…
În înregistrarea video – https://www.youtube.com/watch?v=MeZnN5d4E0I – care circulă în media on line, în care apare Gabriel Oprea alături de Miron Cozma, la petrecerea de la restaurantul Vegas din Petroșani cu ocazia calificării echipei Jiul în prima Ligă, apare și Florin Ioan Penciuc…
Deși era specialist în informații în calitate de înalt calificat SPP-ist, Penciuc a declarat că nu-și aduce aminte de Gabriel Oprea și că cel mai probabil ” Cineva se ocupă de el și îl spijină în mod constant. Doar serviciile și masonii pot să facă asta, la acest nivel… Numele îmi este FOARTE, FOARTE cunoscut însă când mă uit la persoana care este acum, nu îl recunosc…”, spune Penciuc, precizând că este doar părerea lui… și noi ne-am născut ieri!

————————————–
Al doilea – ofițer activ în justiția militară
————————————–

După absolvirea Școlii Militare de Ofițeri din Sibiu, la arma Intendență, specialitate Logistică, în urma căreia a obținut gradul de locotenent, Gabriel Oprea a activat până în 1990 ca ofițer economist și apoi ca ofițer de justiție militară, cu grad de căpitan. În 1993, de unde intervine golul de 7 ani din cv-ul său, Gabriel Oprea a fost ”plasat” de vestitul avocat și profesor în drept Ion Neagu în echipa lui Miron Cozma, ca vicepreședinte la Clubul Jiul. Ba mai mult, din declarațiile fostilor vicepreședinți ai Confederației Sindicatelor Miniere, acesta ar fi fost și vicepreședinte al CSMN, pe perioada cât a fost și Aurelian Serafinceanu (parțial) și Marcel Macarovschi.
De precizat că Ion Neagu l-a reprezentat pe Cozma în câteva dintre procesele sale penale, avocatul și profesorul în drept cunoscându-l pe Oprea pe când preda la Școala Militară. L-a reîntalnit la Universitatea din Bucuresti, unde a fost student între 1985 și 1990. Apoi, prin anii ’90, Ion Neagu le-a făcut cunoștinta celor doi pentru a-l introduce pe viitorul premier interimar în lumea oamenilor influenți. “L-am angajat pe Oprea, care era copilul de suflet al profesorului Neagu, la Clubul Jiul Petroșani, vicepreședinte la momentul ăla, și uite-așa, din aproape în aproape, cu mine s-a lansat ba la un fotbal, ba la o petrecere” – a declarat Miron Cozma.

Tot sub îndrumarea lui Ion Neagu, Gabriel Oprea și-a obținut controversatul titlul de doctor în drept. Coincidența merge mai departe, astfel încât, chiar în 1996 – anul din care datează celebrele înregistrari cu Oprea la dreapta lui Miron Cozma – viitorul vicepremier era admis la doctorat. Dar cum Ion Neagu nu e doar o importantă figură universitară, ci și un avocat renumit, printre clienții săi cunoscuți s-au numărat Ion Iliescu (în dosarul mineriadei din 1990), Dan Ioan Popescu, Corneliu Iacubov, Gabriel Bivolaru, Victor Atanasie Stănculescu, Liviu Valentin Viclea, Vladimir Dragoman, Dan Tartaga și turcul Husayn Saral.
„În 1994 s-a făcut Liga Profesionistă de Fotbal Tenis. Săndulescu era preşedinte, eu eram vicepreşedinte şi jucam într-un campionat împreună cu Cozma, care era secretar general”, a explicat scurt și neconvingător, Gabriel Oprea, la B1 TV, prezența sa în preajma lui Miron Cozma.
”Confederația avea reprezentanți puternici în acea perioadă la București, când erau în echipă Gabriel Oprea, Aurelian Serafinceanu, Marcel Macarovschi și alții. S-au realizat multe pe linie sindicală atunci, inclusiv introducerea programului TVR2 în Valea Jiului și urma să se deschidă și o televiziune locală, exista chiar aparatura necesară…” – a declarat Victor Bădârcă, fost vicepreședinte CSMR.
Imediat după plecarea lui Oprea, Miron Cozma a fost prima oară arestat, apoi a urmat marea disponibilizare din 1997…
Acesta a fost activat în 2001 drept colonel de Justiție. În decembrie 2001 a fost promovat la gradul de general maior activ de justiție militară. În 2003 primește a doua stea la gradul de general, în urma activității desfășurate la Rezervele Statului într-o funcție de general cu trei stele. Este trecut în rezervă. Primește a treia stea la 1 decembrie 2008.
Dar și pe alt plan Oprea este ”accelerat” de Masonerie. În perioada 2000 – 2002, Gabriel Oprea a fost director adjunct al Colegiului Național de Apărare, școală făcută de majoritatea membrilor din teritoriu a Masoneriei. Apoi, vicepreședinte al Fundației Colegiului Național de Apărare și profesor asociat la catedra de Securitate Națională. Și mai precis, în 2001 Gabriel Oprea a devenit profesor la Colegiul Național de Apărare, iar din 2002 conducător de doctorat la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Între anii 2003 – 2005, Gabriel Oprea a fost membru în Comisiile de Specialitate ale Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare – Comisia de Științe Militare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Din 2008 este profesor și conducător de doctorat la Academia Națională de Informații.
În plan politic, Gabriel Oprea a fost ales de două ori deputat de Ilfov, prima oară în 2004 și apoi în 2008, perioadă în care a fost membru al Comisiei Parlamentare Permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea Controlul Parlamentar asupra Activității SRI. Imediat după alegerile din 2008, partidul său l-a propus pentru funcția de ministru de interne. În ianuarie 2009, în urma numirii în funcția de director general al DGIPI din Ministerul Administrației și Internelor a chestorului de poliție Virgil Ardelean, au apărut nemulțumiri în cadrul partidului privind numirile secretarilor de stat, pe care ministrul le făcea fără a consulta partidul, considerând că aceasta este exclusiv prerogativa ministrului.
Prin decizia biroului executiv național al PSD îi este retras sprijinul politic și este propus pentru excluderea din partid. Ca urmare a acestui fapt își prezintă demisia primului-ministru Emil Boc, care o acceptă, încheindu-și activitatea de ministru al Administrației și Internelor. În același timp, și-a prezentat demisia din funcția de președinte al organizației județene Ilfov a PSD. A părăsit partidul, activând ca deputat independent în Parlament. La sfârșitul lui 2009, a fost propus din nou ca ministru de interne în guvernul Negoiță care însă nu a fost validat. În perioada 23 decembrie 2009 – 7 mai 2012 a fost ministru al Apărării Naționale, mai întâi în guvernul Boc 2 și apoi în cabinetul Ungureanu. Grupul independenților din Parlament, condus de Gabriel Oprea, a fondat în 2010 partidul Uniunea Națională pentru Progresul României, iar acum este vicepremier.

Oprea și Penciuc se pare că ”lucrează” încă, paralel sau nu, pentru aceleași scopuri. Apropiații susțin că Florin Ioan Penciuc a fost reactivat la rândul lui, fiind reevaluat, dovadă stând munca asiduă și foarte eficientă în diaspora, din campania electorală pentru alegerea președintelui României. Și nu doar a lui Klaus Iohannis…

Dezvaluiri 1993 – liderul minerilor a angajat doi ”ofiteri” ai serviciilor secrete? Acestia activeazã si astãzi, dar pe alte planuri… 14 iulie 2015 cronicavj 0…
cronicavj.ro

Comenteaza

Comenteaza