Petrileanca IULIA BALUSA

385

SURSE: Vasilică Jurca și Dorin Curtean o posibilă alianță pentru alegerile locale din 2016

 

La funcții politice și profesionale se gândesc doi dintre viitorii contracandidați ai actualului primar al orașului Petrila. Surse ale Gazetei de Dimineață spun că există posibilitatea ca actualul viceprimar și fostul city-manager să își unească forțele pentru a prelua cârma Primăriei Petrila.

Cei doi însă susțin două lucruri total diferite, aceștia vor candida fiecare pe cont propriu și deși Primăria Petrila este un obiectiv greu de obținut, deoarece actualul primar este veteran la conducerea ei, nu se vor lăsa bătuți.

„Da vreau să candidez ca primar. Nu cred în chestiile astea cu datul votului pentru că fiecare cetățean alege în funcție de cum consideră el că e mai bine. Nu cred că cineva are voturi în buzunar și le poate da altcuiva. Astea sunt doar așa, vorbe și în plus nu sunt sigure voturile astea. Fiecare cetățean are opțiunea lui proprie. Cred că Ilie Păducel va candida, nu mi-e frică de acest lucru, cred că cei care vor schimbare, care vor o altă viziune și mentalitate în felul de a administra orașul nu îl vor alege. Este cel mai redutabil candidat din 2016”, a declarat, pentru GDD, Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.

Potrivit sursei citate doar 30% din cetățenii orașului Petrila îl susțin cu certitudine pe  Păducel, mai rămân 70% care trebuie să fie convinși în ce direcție vor să învârtă macazul spre conducerea orașului.

O altă informație, pe surse, este că Dorin Curtean dacă nu face alianță ar putea face lobby și ar încerca să intre ca și candidat din partea PNL-ului.

Miercuri, în ședință liberalilor petrileni, unul dintre subiecte va fi și candidatul la alegerile din 2016 pentru primărie, dar și funcțiile de consilieri locali.

“Eu am rămas același om care a spus că nu face nicio alianță și nicio înțelegere nici cu Păducel și nici cu Jurca. Important este programul politic al candidatului și ceea ce vrea să facă pentru oameni. Mai este un an de zile, se pot schimba multe lucruri. Am luat în calcul să candidez în 2016 și cu siguranță dacă timpul ne va fi prielnic voi candida, încă se poartă discuții”, a declarat, pentru GDD, Dorin Curtean, fostul city-manager al orașului Petrila.

Pe motiv că încep zvonurile dinainte de campania electorală sunt inevitabile, Dorin  Curtean nu neagă faptul că va candida ca primar chiar dacă Ilie Păducel i-a învins pe cei doi în campania trecută și a reușit să obțină voturile petrilenilor.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza