Petrileanca IULIA BALUSA

247

Lucrările de reabilitare la Drumul Național 7A ce leagă județul Hunedoara de județul Vâlcea au început. Până acum a fost turnat asfaltul pe o distanță de aproximativ șapte kilometri, iar până la venirea toamnei, reprezentanții CNADNR spun că vor fi în jur de opt.

Primarul orașului Petrila susține că a insistat foarte mult pe acest subiect la minister, iar acum se bucură că au început lucrările în zona respectivă.

 „Asfaltarea de pe Cheile Jiețului s-a făcut în cadrul proiectului de reabilitare și modernizare al drumului DN7A . Compania Națională de Drumuri se ocupă de acest drum, Primăria Petrila nu plătește nimic. De când au început lucrările am participat la trei analize. Se lucrează de la hotarul cu județul Vâlcea spre Groapa Seacă la fundație și la drenuri”, a declarat, pentru GDD, Ilie Păducel, primarul orașului Petrila.

Finanțarea este de la Guvernul României prin Compania Națională de Drumuri, iar valoarea proiectului este de 907.563 de lei.

„Am început reabilitarea și se asfaltează pe o porțiune de cinci kilometri de la intersecția cu strada Maleia a municipiului Petroșani către Cheile Jiețului. S-a turnat și al doilea strat de asfalt aici. Se mai lucrează și de la limita cu județul Vâlcea pe doi kilometri, pregătim stratul de asflat în vederea turnării. Nu este așa ușor, este nevoie de multă piatră, deși este într-o zonă muntoasă nu este stâncă, este mai mult pământ fertil. Până la toamnă vom avea pe DN7A în jur de opt kilometri de asfalt nou”, a declarat, pentru GDD, Ion Tudor, şeful secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu, de care aparţine DN 7A.

Drumul ce ține de la Obârșia Lotrului ( județul Vâlcea) și Petroșani (județul Hunedoara) are în jur de 86 de kilometri și va fi consolidat și amenajat până în data de 19 mai 2017.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza