Petrileanca Ramona Rosulescu

224

Minciuna, adoptată de Guvern prin O.U.

 

De ce să spui adevărul când poţi să minţi?! De ce să-ţi asumi o realitate când poţi să fugi ca un laş de cotidian? De ce…? De aia… Cum e posibil? Simplu, trăim vremuri în care bărbaţii de stat sunt muieri plângăcioase. Chiar şi cravata se aşează mai bine pe gâtul unui individ care minte cum respiră decât pe gâtul unui om care respiră adânc în loc să mintă. Deşi i se impune asta.

Uneori şi minciuna îşi cere drepturile. Adică nu e întotdeauna de ignorat sau de blamat. Minciuna te poate trezi la realitate.

De pildă, când prinzi o persoană cu minciuna la purtător, îi poţi oferi circumstanţe atenuante. De cele mai multe ori legate de educaţia conştiinţei. Dacă de exemplu te trezeşte o minciună venită din zona unei funcţii trebuie să-ţi sune clopoţelul. Trezirea nu mai este opţională, ci imperativă. Dacă minciuna stă pe frontispiciului unei instituţii e deja alarmant şi circumstanţele devin agravante.

Iar modelul românesc este unul autentic. Trecut prin Guvernul României.

Da, Victor Viorel Ponta, în numele Guvernului României ai trecut minciuna printr-o ordonanţă de urgenţă. Ai dat cu ea de pământ. Ai dat cu 7.000 de oameni de toţi pereţii judeţului Hunedoara. Ştii de ce? Pentru că îţi permiţi. Pentru că voi vă permiteţi să nu daţi socoteală. Vă uitaţi spre Hunedoara ca spre o gaură neagră. Da, sigur că da, e o gaură neagră din care va ieşi la lumină o garnitură cu adevăruri care vor rămâne în istorie tot printr-o ordonanţă. Sper eu că una de reţinere. Şi mai sper să fie adusă cu locomotiva lui Gruia Stoica, cel care are mandat de la voi să decidă soarta zonei energetice din această bucată de ţară.

Da, Victor Viorel Ponta, du-te la cei de la FMI şi cere-le scuze că au devenit călăii economici ai Complexului Energetic Hunedoara. Fără voia lor, dar prin minciuna pe care ai adoptat-o printr-o Ordonanţă de Guvern.

Şi înainte de a-ţi lua inima în dinţi să spui adevărul gol-goluţ, pune mâna pe demnitate şi scrie o demisie. Una de onoare că eşti doctor şi ai abilităţi de cercetător.
Minerii şi energeticienii nu pot vorbi fiindcă sunt conduşi de trădători, cumpăraţi politic. Dar eu pot. Şi ştii de ce? Pentru că nu mi-e teamă de adevăr şi nu fug de realitatea cotidiană. Adevărul meu nu are nevoie de ordonanţa voastră pentru că ţine de legea firii.

Demisia e un act de onoare, iar când premierul şi Guvernul îşi permit să mintă instituţional se numeşte că au trădat jurământul depus în faţa poporului.

Adică, aceasta este fapta! Iar vorbele sunt de prisos. Fii bărbat şi cereţi scuze pentru că ai îngropat Hunedoara.

Ramona ROŞULESCU

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza