Petrileanca SIMONA MIRUNA DUPIR / Performanța e generată de pasiune. Simona-Miruna Dupir, eleva de la Constantin Brâncuși Petrila care a luat locul I la olimpiada județeană de Logică

474

O elevă de clada a XII-a a Colegiului Național Constantin Brâncuși Petrila a reușit să se claseze pe prima poziție la faza județeană a olimpiadei de Logică. Simona-Miruna Dupir este astfel reprezentanta județului la faza națională ce va avea loc luna viitoare.

Aflată în ultimul an de liceu, Simona-Miruna Dupir a participat pentru prima dată la olimpiada de Logică și a reușit și prima perfomanță: locul I la faza județeană.

Eleva spune că la faza județeană concursul nu a fost așa greu cum se aștepta. Recunoaște însă că s-a pregătit zilnic, chiar și trei ore pentru a ajunge la această performanță.

”M-am pegătit destul de mult. Sunt ore zilnice, două-trei ore de exerciții. A fost OK la faza județeană, nu a fost așa de greu cum m-am așteptat. Am fost pegătită datorită domnului profesor (Ciprian Dîrjan-nr.)”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Simona-Miruna Dupir.

Tânăra este conștientă că la faza națională va fi ceva mai greu întrucât va concura cu cei mai buni elevi din țară. Spune însă că va continua să se pregătească.

”Trebuie să îți placă această materie, e mult mai complexă dacă o aprofundezi. Mă aștept să fie mai greu  pentru că la faza națională vor fi cei mai buni”, mai spune eleva.

Ultimul an de liceu este pentru mulți dintre elevi unul încărcat. Simona Miruna Dupir afirmă însă că e nevoie de pasiune și organizare. Ea îmbină pregătirea pentru BAC cu cea pentru olimpiadă, Logica urmând a fi una din materiile la care va susține examenul maturității.

”În principiu câteva ore de pregătire pe zi, și pentru olimpiadă și pentru Bacalaureat, sunt de ajuns. Nu e atât de greu precum pare și spune toată lumea. Trebuie însă să te pregătești zilnic. Câteva ore pe zi sunt de ajuns pentru pregătire și îmi rămâne și timp liber”, a mai spus tânăra care la finalizarea liceului vrea să urmeze Dreptul sau Comunicare și PR.

Profesorul Mirunei, Ciprian Dîrjan, recunoaște că pregătirea a fost una intensă.

”Cu unii fac pregătire zi de zi. Sunt copii foarte buni în județ, dar și noi avem copii foarte buni”, spune cadrul didactic.

Iar eforturile profesorului au fost răsplătite cu alte două rezultate bune. Tot de la liceul petrilean, alți doi elevi s-au clasat pe podium la fazele județene ale olipiadelor școlare. Este vorba despre Mădălina Antochi care a fost a doua pe județ, tot la logică, dar la clasa a X-a. Marius Axinte, elev în calasa a XII-a, a obținut mențiune la olimpiada de psihologie.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza