Petrileanul Bogdan Rosulescu

312

”Cupa orașului Hunedoara” la tenis de câmp, competiție din calendarul sportiv al Federației Române de Tenis, a fost una la care sportivii de la CSȘ Petroșani și-au respectat blazonul reușind să câștige premii la majoritatea categoriilor de vârstă la care au participat. De departe, cea mai disputată a fost întrecerea dedicată băieților de 14 ani. Trei sportivi petroșăneni – Rareș Roșulescu, Bogdan Lazăr și Alexandru Giurea – s-au aflat pe tabloul întrecerii, alături de sportivi din alte județe ale țării, și toți trei și-au trecut în palmares câte un premiu.

Colegi de antrenament pe terenurile de tenis ale Clubului Sportiv Școlar Petroșani, Rareș, Bogdan și Alexandru au ajuns adversari la Hunedoara. Iar meciurile dintre ei au fost adevărate lecții de voință, depășire a limitelor și înfrângere a emoțiilor și temerilor. Presiunea mare, pentru că au concurat ”pe teren propriu” sub ochii antrenorilor și cunoscuților, dar și faptul că își cunoșteau poate prea bine adversarul a transformat partidele de tenis în adevărate recitaluri de voință.

Primul duel petroșănean a avut loc în faza semifinalelor. Bogdan Lazăr, favoritul doi al competiției de la Hunedoara, l-a întâlnit pe colegul de club Alexandru Giurea. Partida a fost una intensă, decisă în trei seturi, după ce cei doi sportivi au alternat perioadele de dominare cu cele de relaxare. În final, s-a impus Bogdan Lazăr cu scorul 6-0, 5-7, 6-2.

alex”Acest turneu a fost foarte util pentru mine. Deoarece am jucat la o categorie superioară de vârstă a trebuit să lovesc mai în forță și să am o atitudine exemplară. Astfel, în urma celor trei meciuri jucate, am căpătat un plus de încredere pentru următoarele concursuri”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Alexandru Giurea.

În cealaltă semifinală, disputată între Bogdan Roșulescu, favoritul 1 al turneului, și Răzvan Gligor de la TC Sun Alba Iulia, s-a impus sportivul petroșănean. Roşulescu nu i-a lăsat adversarului prea multe alternative, încheind partida cu 6-0, 6-1.

Așa se face că finala mare a fost una exclusiv petroșăneană. Colegi la dublu, parteneri de antrenament, cei doi sportivi s-au aflat de-o parte și de cealaltă a fileului ca adversari. A fost un meci al orgoliilor, întrucât fiecare dintre ei și-a dorit victoria, o partidă desfășurată sub semnul tatonării.

Bogdan Lazăr a început meciul mai motivat, așa că și-a adjudecat primul set cu 6-3.

A urmat însă setul al doilea în care scorul a suferit răsturnări importante. Niciun game nu a fost ușor, schimburile de mingi dintre cei doi sportivi fiind solicitante și interesante. A fost setul în care favoritul unu al competiției, Rareș Roșulescu și-a confirmat statutul, adjudecându-și-l în maniera în care l-a pierdut pe primul, 6-3. Iar decisivul a avut același parcurs și același final, 6-3 pentru Roșulescu.

La final, cei doi sportivi au recunoscut că partida nu a fost una ușoară.

raresbun„Turneul hunedorean la care am participat, săptămâna aceasta, s-a arătat a fi un succes încă din primele meciuri. În primele două jocuri m-am impus cu uşurinţă, dar finala a fost cu adevărat dificilă şi pentru că s-a desfăşurat între doi sportivi de la acelaşi club. Întotdeauna e meciul orgoliilor când joci cu colegul de club. Presiunea este mai mare când joci cu parteneri de antrenament pentru că dorinta de a câștiga este mai mare. În același timp riscurile pe care ți le asumi sunt mai ridicate, iar satisfacția este mai mare. Inițial, jocul meu nu a fost la cel mai înalt nivel, dar pe parcurs, odată ce meciul înainta și loviturile deveneau mai precise. Per total sunt mulţumit, dar întotdeauna se poate mai bine”, a declarat, luni, pentru GDD, Rareș Roșulescu.

Sportivul a recunoscut că nu e ușor atunci când joacă pe teren propriu și contra colegilor de club, afirmând că în fața propriului public emoțiile sunt parcă necontrolabile și jocul său mai timorat.

De partea cealaltă, Bogdan Lazăr a apreciat calitatea meciurilor disputate împotriva colegilor de club.

”A fost un turneu destul de dificil începând din etapa semifinală. Atunci am jucat cu Alex Giurea, colegul meu de club, şi am lazarbunreuşit să câştig în trei seturi 6-0, 5-7, 6-2 . A fost un meci dificil și destul de lung, dar am reuşit să mă impun. În finală, am jucat cu un alt coleg, cu Rareş, şi am pierdut cu scorul 3-6, 6-3, 6-3 . A fost un meci foarte greu, dar am jucat bine. Cred că a fost un turenu reușit”, a precizat Bogdan Lazăr.

Sportivul petroșănean a tras și câteva concluzii la finalul turneului, spunând că în perioada imediat următoare vrea să își îmbunătățească serviciul și voleul.

Podiumul la categoria 14 ani băieți a fost unul petroșănean. Locul I i-a revenit lui Rareș Roșulescu, locul al II-lea a fost ocupat de Bogdan Lazăr, iar pe locul al III-lea s-au clasat Alexandru Giurea și Răzvan Gligor (Alba Iulia).

CSȘ Petroșani a avut sportivi și la categoriile de 10 ani băieți, 12 ani fete, 14 ani fete și 18 ani fete.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza