Petrileanul Dacian Barna / Gimnaștii hunedoreni, medaliați cu argint și bronz la „Tokyo Suzuki World Cup”

224

Gimnaștii formați în județul Hunedoara, pe podium în capitala Japoniei. Dacian Barna (CSȘ Petroșani) și Gabriel Bocser (CNS Cetate Deva) sunt sportivii hunedoreni ce fac parte din lotul României antrenat de Maria Fumea.

Cel mai bun rezultat al gimnaștilor a fost la grup, unde au luat medalia de argint, fiind depășiți de China, dar au trecut în fața Rusiei. Echipa formată din sportivii Dacian Barna, Gabriel Bocșer, Lucian Săvulescu, Bianca Gorgovan și Lavinia Panaete a reușit să obțină locul trei.  În concurs au fost gimnaști din 24 de țări.

Perechea formată din Dacian Barna și Lavinia Panaete a obținut medalia de bronz, în timp ce trio-ul Dacian Barna, Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete au terminat pe locul patru, iar perechea Lucian Săvulescu și Bianca Gorgovan pe locul șapte.

Tokyo Suzuki World Cup este o competiție aflată la cea de-a 26-a ediție, fiind una dintre cele mai importante competiții internaționale ale gimnasticii aerobice, actuala ediție fiind foarte importantă pentru pregătirea unei noi generații. Având în vedere că în vară va avea loc prima ediție a Jocurilor Europene (Baku), iar în toamnă Campionatele continentale (Portugalia). În capitala Japoniei s-au întâlnit numai tineri competitori, la debut în marea performață și gimnaști consacrați, standardele concursului de la Tokyo fiind foarte ridicate.

Iulia BĂLUȘĂ

 

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza