Petrileanul din Italia

236

Să scrii şi să rosteşti cu atenţie, pe internet

 

Extremismul, antisemitismul, naţionalismul – pericolele contemporane ale Europei

În cadrul conferinţei precizată mai sus, consilierul prezidențial Andrei Muraru a precizat că s-a început urmărirea persoanelor care promovează în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum și ideile sau concepţiile cu doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe.

“Aceste fapte se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi” precizează politicianul şi istoricul Dan-Andrei Muraru.

“Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a Holocaustului ori a efectelor acestuia, a genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de război, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă“, a adăugat acesta.

Legea include inclusiv diseminarea propagandei, prin mijloace electronice.

“Din acest moment, autorităţile publice trebuie să urmărească aceste lucruri şi să identifice acolo unde există infracţiuni în baza acestei legi. De 48 de ore, vă pot spune că, deşi nu s-a observat acest lucru, cultul lui Nicolae Ceauşescu este interzis oficial în România pentru că această lege sancţionează cultul persoanelor vinovate de crime împotriva umanităţii, de crime de război şi genocid. După cum ştiţi, Nicolae Ceauşescu a fost condamnat pe 25 decembrie la Tribunalul Militar Excepţional pentru genocid: articolul 357, Cod Penal“, a mai spus Muraru.

Andrei Muraru – A terminat, la Iași, Facultatea de Istorie și imediat după absolvire, a ajuns consilier pentru relații externe la Camera de Comerț a Municipiului București. În mai 2012 a fost numit președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului. În această calitate, Andrei Muraru a demarat investigațiile privind fapte cu posibile consecințe de natură penală comise de 35 de angajați ai Direcției Generale a Penitenciarelor în urma exercitării funcțiilor în perioada 1950-1964. În martie 2014 a fost numit membru în Consiliul de Administrație al TVR. În iulie 2014, Muraru a fost numit consilier personal al președintelui PNL, Klaus Iohannis. Pe 22 decembrie 2014, a fost numit consilier prezidențial al președintelui României, Klaus Iohannis.

 

Sergiu BALABAN DUCK

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza