Petrileanul din Italia / Trecutul azi.

239

Dramă sau incompetenţă şi o întrebare simplă: Ca să faci politică trebuie să fii mediocru, sau politica poate face din cei mai buni oameni nişte mediocri? Şi răspunsul nu-i uşor. Populistul din mine ar alege prima variantă şi nu aş face altceva decât să întind o lungă listă de personaje ale puterii care, probabil, puşi la şefia unui bloc de garsoniere ar fi înlăturaţi cu şuturile (în dos) pentru manifestata incapacitate.

Am pierdut multe idei în perioada asta, dar n-am pierdut noutăţile. Sunt şi eu la zi cu ştirile despre tot, fără documentare însă. Dramă şi incompetenţă, cam asta văd eu azi, fără să mă documentez. Persoane mediocre; nu rele, doar mediocre. Puse în locul greşit în momentul greşit. Complexitatea întâmplărilor îi motivează, dar şi arată în felurile astea.

Fără să mă documentez, am ajuns la concluzia că în ultimele 50 de zile, lumea şi-a pierdut bunul simţ. Sau o parte din el. Am ajuns să-mi doresc să-l felicit pe Putin, valutând (tot fără documentare), (acelea) grave greşeli în logica socială.

De ce e dramă şi incompetenţă, nu ştiu. Nu m-am documentat. E doar o impresie sau “aluzie optică”, citând un bun prieten. Să-mi spuneţi voi de ce n-ar fi, ca să ştiu pe care subiect să vă contrazic (şi cu) argumente din belşug.

Fiind departe de România, relativ, recent operat la cap (dar nu la creier), (şi) cu spaimă de opinie, dezamăgit de faptul că oricât aş scrie nu pot schimba nimic, semnez pentru GDD: Opinia mea? Da. Aşa, nu.

Sergiu BALABAN-DUCK

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza