Petrileanul EMANOEL ANDRONACHE / Mesajul electoral al PRM, modelul primăvara 2016, este înfiorător: Moarte mafiei!

321
de Corneliu BRAN
Preşedintele PRM Hunedoara, Emanoel Andronache, a spus ZVJ-ului care sunt cele cinci mari direcţii trasate de partid, care se vor regăsi şi în platforma-program a PRM la alegerile locale din vară. 
„Prima direcţie reaminteşte practic de vechile slogane ale acestui partid. Cred că nu are nevoie de prea multă vorbă deoarece e relevantă: schimbăm sloganul din Jos mafia, sus Patria!, în Moarte mafiei! Explic într-o frază ce înseamnă asta, ca să se înţeleagă mai bine. La Bucureşti am stabilit împreună cu toţii că vom cere oficial, peste tot unde vor intra peremişti în consilii judeţene, consilii locale sau pe funcţii de primar, un audit financiar-contabil, ca să vedem împreună cu cetăţenii cum s-au cheltuit banii în administraţiile locale. Ceea ce mă face să spun – şi vă garantez asta – că foarte mulţi din aceste administraţii vor intra sub incidenţa organelor de anchetă pentru că nu vor putea justifica ce au făcut cu banii.
A doua direcţie propusă este cea prin care intenţionăm schimbarea Legii Administraţiei Publice Locale, astfel încât viceprimarii să nu mai primească delegarea de atribuţii de la primari, ci aceste delegări să fie făcute de către consiliul local. Prin aceasta nu va mai exista pericolul ca viceprimarii să taie frunze la câini, să nu facă practic mai nimic şi apoi nici să nu răspundă în faţa nimănui, cei mai mulţi luând banii degeaba în prezent, în condiţiile în care directorii de departamente din primării sau administratorii publici fac şi munca acestor mici paraziţi ai statului.
Direcţia numărul trei vine să se aplice în domeniul sănătăţii. Foarte mulţi oameni s-au plâns că merg ca pacienţi în Urgenţă, sâmbăta sau duminica şi, deşi sunt asiguraţi în week-end, sunt cam… neasiguraţi. De ce? Pentru că nu li se eliberează reţete compensate şi, mai mult, unii sunt trataţi cu dispreţ, chiar dacă durerile şi starea lor fizică e vizibilă, ţinuţi pe la uşi şi aşa mai departe. Vrem să cerem Ministerului Sănătăţii să fie corectat acest lucru în ceea ce priveşte reţetele compensate, ca persoanele să aibă şi în week-end această facilitate funcţională în condiţiile în care pacientul îşi plăteşte la zi asigurarea medicală. Boala şi durerea nu ţin cont că e sâmbătă, duminică sau joi… Sunt lucruri anormale şi trebuie îndreptate.
Al patrulea lucru pe care vrem să-l schimbăm ţine de domeniul economic din Valea Jiului. Primul pas care ar trebui făcut, şi ne vom lupta pentru asta pe linie de PRM Hunedoara, este ca pensionabilii să facă imediat pasul în lateral, iar locurile de muncă să rămână celor din mediul de muncă subteran direct productiv şi la o vârstă care să dea o mai mare şi mai activă putere de muncă. Sindicatele miniere sunt cam tot în aceeaşi situaţie. La ele nu ne putem băga deoarece au o organizare proprie, dar le amintim membrilor de sindicat că ar fi timpul să-şi schimbe din funcţii pensionabilii, deoarece pe ei nu-i prea mai interesează soarta celor mai tineri. Poate îi mai interesează doar avantajele lor proprii şi oarece interese, şi de asta mineritul a ajuns unde a ajuns cu asemenea lideri pensionabili. Ei singuri pot să corecteze acest lucru!
A cincea direcţie este legată de alegerile din vară, unde avem ca ţintă stabilită la nivel naţional câştigarea cât mai multor primării la nivel de comune. Ţinte avem şi pentru oraşe mai mici, unde să putem avea în consilii locale măcar unul-doi consilieri locali şi, de ce nu, în unele localităţi chiar primari. Rămân la ideea că în Petrila, acolo de unde eu mă trag şi candidez, PRM poate prinde unul-două posturi de consilieri locali şi, poate, să ne luptăm chiar şi pentru funcţia de primar. De ce? Deoarece am mai spus-o, PRM n-a participat la guvernările trecute, la jaful naţional ce s-a petrecut – iar anchetele DNA, numeroase pe tot întinsul ţării, ne dau dreptate în ceea ce spunem. Este evident că toate partidele care au condus această ţară au avut o vină mai mare sau mai mică la starea de azi. A cam venit timpul schimbării, a PRM-ului, oamenii pot să găsească şi alte soluţii de­cât cele care s-au tot repetat, la fie­care alegeri schimbându-se poate doar culoarea partidului câştigător, dar nu şi oamenii, care sunt de 15-20 de ani mai mereu aceiaşi”, a declarat Emanoel Andronache, preşedintele PRM Hunedoara.

Comenteaza

Comenteaza