Petrileanul HARY VOCHITOIU / Atac la liberali

227
de Mihaela PETROŞAN
Într-o conferinţă de presă organizată la Deva, senatorul Haralambie Vochiţoiu, liderul UNPR Hunedoara, s-a lăudat cu legea „primului loc de muncă” şi i-a acuzat pe liberali că votează „alături de infractori”.
Despre legea primului loc de muncă, iniţiată de UNPR şi votată cu unanimitate în Senat, Vochiţoiu a spus că ea vine în sprijinul a circa 30.000 de tineri din România care şi-ar putea găsi de lucru în cursul anului viitor. „Cel puţin 30.000 de tineri vor putea fi angajaţi pe această lege şi vor avea subvenţionat pentru un an şi jumătate tot locul de muncă, adică salariul şi contribuţii, de către statul român. Angajatorul, patronul, are obligaţia să ţină şi el, încă un an şi jumătate acel loc de muncă”, a declarat senatorul UNPR.
În legătură cu refuzul liberalilor senatori de a vota proiectul privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, Haralambie Vochiţoiu a spus că e vorba de un vot politic periculos.
„Cei 32 de senatori PNL au votat la ordin politic înfiinţarea acestei Agenţii, probabil temându-se pentru infractorii pe care îi reprezintă. Vorbim la colocvii şi seminarii despre recredibilizarea Parlamentului însă, când avem ocazia să facem ceva în acest sens, să votăm ceea ce vor românii, liberalii votează alături de infractori. La televizor vorbesc de parcă sunt coborâţi din icoanele de pe pereţii bisericilor dar, în realitate, sunt aliaţii infractorilor”, a spus senatorul Haralambie Vochiţoiu.
După cum se ştie, proiectul de lege pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate a fost respins, marţi, de Senat, cu 66 de voturi „pentru”, 6 abţineri şi 36 de voturi „împotrivă”. Numărul voturilor favorabile înregistrate a fost insuficient pentru adoptarea unei legi cu caracter organic. Decizia finală va fi luată, totuşi, de Camera Deputaţilor, cameră decizională.

Comenteaza

Comenteaza