Petrileanul HARY VOCHITOIU / Primim la redacție. Scrisoare deschisă adresată cetățenilor: UN PROIECT DE SUFLET PENTRU HUNEDOARA

288

După tragedia de la Colectiv, o parte a opiniei publice a acreditat ideea că țara trebuie condusă de către tehnocrați și societatea civilă, întrucât inconsecvența și bâlbâielile unor instituții ale statului, au slăbit dramatic încrederea populației în politicieni și în acestea.

De mult timp se discută despre politicieni și societatea civilă, ca despre două grupuri adverse, aflate pe poziții ireconciliabile.

Eu cred că este greșit acest punct de vedere. O țară democratică nu poate fi condusă fără politicieni și fără societate civilă. Există oameni capabili și  specialiști, în ambele tabere iar implicarea societății civile în politică nu poate fi decât una benefică.

Istoria ne amintește că națiunile puternice, chiar și cele care au suferit de pe urma războaielor, s-au reclădit într-un timp record, unindu-i pe toți aceia care au fost capabili să ajute la reconstrucție. Din această perspectivă, cred că viitorul României este acela al cooperării, al implicării tuturor forțelor capabile să genereze progres.

Viziunea mea este aceea a deschiderii politicienilor, a partidelor, către cooptarea acelor oameni, care doresc și pot să se implice pentru a crea bunăstare în România.

Soluțiile corecte nu sunt doar la îndemâna unora sau a altora. De aceea spun, că îmi doresc ca alături de formațiunea politică din care fac parte, să am consultări pe proiecte și soluții concrete cu reprezentanții societății civile, astfel încât să găsim împreună cele mai bune soluții problemelor pe care le avem. Județul Hunedoara, așa cum am mai spus, are acei oameni de valoare capabili să pună umărul, alături de politicieni, la dezvoltarea și progresul comunităților în care locuim.

În ultima perioadă am stat de vorbă cu foarte mulți oameni din Județul Hunedoara. Cu toții își doresc să se schimbe ceva, să ducă o viață mai bună, să aibă locuri de muncă și un viitor stabil. Pentru mine, mesajul lor este cât se poate de clar. Fără un efort comun al acelor politicieni, organizații sau oameni de bună credință, nu putem să le oferim acestora ceea ce își doresc.

Vă invit alături de mine, să transformăm această idee într-o acțiune coerentă, dinamică și benefică pentru hunedoreni. Cred că un astfel de proiect, de coagulare a forțelor celor care îi pot ajuta pe hunedoreni este singura soluție pentru a ieși din blocajul creat, de către interesele meschine ale unor oameni fără viziune.

Părerea dumneavoastră despre un astfel de proiect este foarte importantă pentru mine. Puteți să-mi scrieți pe pagina mea de Facebook, orice sugestie și propunere legată de acest subiect, pentru că îmi doresc sa construim împreună o mișcare de largă susținere, o mișcare civică, puternică a celor care cu suflet și competență pot contura un viitor mai bun pentru Județul Hunedoara.

 

Senator Haralambie Vochițoiu

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza