Petrileanul ILIE PADUCEL

295

Rectificarea bugetară a fost aprobată, edilul din Petrila așteaptă banii

 

Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară din acest an, însă administrația locală de la Petrila nu știe exact câți bani va primi și când vor ajunge aceștia în conturi.

Administrația locală de la Petrila a fost.dezavantajată de modul în care Guvernul a împărțit banii la începutul anului. Deși a avut încasări substanțiale din taxe și impozite anul trecut, Primăria Petrila a primit cu aproape 3 milioane de lei mai puțin.

”Nu știu câți bani vom primi. Eu am făcut solicitări și la minister, și la Finanțe, am vorbit și cu domnul ministru. Am cerut aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, bani pe care i-am pierdut când au fost împărțiți banii la începutul acestui an”, a spus, miercuri, pentru Gazeta de Dimineață, primarul orașului Petrila, Ilie Păducel.

Edilul așteaptă acum ca rectificarea bugetară să fie publicată în Monitorul Oficial și mai apoi Direcția Generală a Finanțelor Publice Hunedoara să împartă sumele pe unități administrativ-teritoriale.

La mijlocul acestei luni, primarul petrilean declara pentru Gazeta de Dimineață că dacă administrația locală nu va primi sumele necesare, primăria riscă să se închidă din august întrucât nu mai are fonduri pentru funcționare. Deși a plătit salariile angajaților, drepturile persoanelor cu handicap și ale însoțitorilor acestora, Primăria Petrila a lăsat pe ultimele planuri furnizorii de servicii și utilități.

Primăria Petrila a avut în anul 2014 un excedent de 25 de miliarde, iar reprezentanții administraţiei spun că ar trebui să fie stimulați pentru că administrează bine bugetul. Cu toate acestea, în urma noii împărțiri a banilor, marca PSD, Primăria Petrila a pierdut față de anul trecut aproape 3 milioane de lei.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

 

Comenteaza

Comenteaza