Petrileanul IOAN MIRCEA MICLEA

316

 

Opreste Doamne clipa cu care masori eternitatea (citat din Lucian Blaga ). Cand calci cu piciorul pe Vf. Parangul Mare la cota 2519 in acele clipe minunate i-ti doresti ca timpul sa se opreasca macar cateva ore .

 

Mtii. Parang din Carpatii Meridionali – Vf. Parangul Mare cota 2519 m. Pe data de 03.08.2015 . impreuna cu prietenul meu Nyulas Tomy ( un mare iubitor de natura si alpinism) am cucerit cel mai inalt varf din masiv si am arborat tricolorul tarii , langa care am asezat sfanta cruce crestina . Dedic aceasta minunata cucerire alpina in primul rand scumpe-i mele sotii , cu ocazia sarbatoririi in anul aceste a 30 de ani de casatorie si sotie-i bunului meu prieten , Rodica care din pacate si spre regretul nostru nu mai este printre noi , si voua stimatii mei prieteni care de fiecare data i-mi umpleti inima de bucurie pentru apercierile voastre la postarile mele bune s-au mai putin bune , legate de frumusetile turistice montane a tarii noastre . RESPECT ! tuturor.

 

Mtii. Parang din Carpatii Meridionali – Vf. Parangul Mare cota 2519 m.

 

 

Mtii. Parang din Carpatii Meridionali – in imagine Lacul glaciar Galcescu (Calcescu ) cota 1925 m. supraf. =31. 260 m. patrati , adancimea = 9,3 m Originea Raului Lotru este acest lac , este populat cu pastrav . Se pot instala corturile in zonele verzi constituite din pasune alpina .Este declarat monument al naturii, iar inprejurimile lui constituie rezervatie naturala fiind infintata in anul 1932.

 

 

Mtii. Parang din Carpatii Meridionali – in imagine Lacul glaciar Vidal (pozitionat central ) si Lacul glaciar Pencu (dreapta imaginii ) ambele lacuri se afla in amonte de Lacul glaciar Galcescu .

 

 

Mtii. Parang din Carpatii Meridionali – in imagine Vf. Gruiu cota 2358 m. (primul din stanga imaginii ) si Vf Parangul Mare cota 2519 m. (al doilea si cel mai impunator) La baza Vf. Parangul Mare se vede Lacul glaciar Mandra .

 

 

 

 

 

Mtii.Parang din Carpatii Meridionali – in imagine se vede superbul Lac glaciar Rosiile si alaturat Lacul Lung . Lacul Rosiile este populat cu pastrav.

 

 

Mtii. Parang -Lacul La Pasari (vazut din alt unghi)

 

 

Mtii. Parang din Carpatii Meridionali – in plan indepartat se vede : Lacul Verde ,Lacul Mic si Lacul Slivei

 

 

Mtii. Parang din Carpatii Meridionali – in plan indepartat se vede Caldarea glaciara Zanoaga si Lacul Zanoaga .Daca priviti cu atentie imaginea ve-ti observa ca lacul are forma une-i inimi.

 

Mtii.Parang – in plan indepartat se vede Taul Carja s-au Taul Custurii

 

 

Mtii. Parang -in plan indepartat se vede Vf. Carja cota 2405 m.(versantul estic )

 

 

Mtii. Parang din Carpatii Meridionali- pe fundal se vede Lacul Mandra si Lacul Rosiile aflate in Caldarea glaciara Rosiile , doua lacuri superbe aflate sub Vf. Parangul Mare (poza este facuta de pe Vf . Parangul Mare cota 2519 m.) Merita sa fie vazute sunt adevarate perle montane .

 

 

In imagine Vf. Parangul Mare cota 2519 m . (acoperisul Vaii Jiului) versantul estic , care dupa cum vedeti este foarte impunator ,asteptandu-ne sa-l cucerim , sa arboram steagul tricolor si crucea noastra crestina . Merita dragii mei sa-l cuceriti si voi ,ve-ti ramane profund impresionati de frumusetea lui si de privelistea superba din imprejurimile lui.(03.08 2015)

 

 

 

 

Mtii. Parang -Vf. Parangul Mic ( ultimul din planul indepartat) cota. 2074 m.

Comenteaza

Comenteaza