Petrileanul primar ILIE PADUCEL / Estul Sãlbatic a revenit în fortã

368

Cele douã localitãti din estul Vãii Jiului, Petrila si Petrosani, au fost recucerite de doi lideri politici cameleonici, primari în functie cu vechime considerabilã, care au alergat de la un partid la altul, ca la maraton, pentru a-si pãstra suprematia grupurilor de interese, grupuri care terorizeazã cele douã comunitãti. Demisiile în lant ale liberalilor înfrânti de noua structurã PNL+PDL sunt urmare a pactizãrii conducerii judetene a Noului PNL cu acesti politicieni veniti în partid peste noapte. Scopul – voturi cu orice pret… Redutele fragile sunt ca si cucerite!

La Petrila – unde consilieri precum Florin Turcas fac afaceri ilegale la vedere, clanuri de interese dominã orasul, iar mizeria inundã centrul urbei punând în pericol sãnãtatea cetãtenilor, iar solutiile nu existã, vina este aruncatã pe familiile defavorizate -, actualul primar si probabil viitor primar, Ilie Pãducel, PD, PSD, PDL, sustinãtor PPDD, PNL este acelasi de la revolutie încoace. Scandalurile din partidele prin care s-a perindat sunt de notorietate, iar acum a stârnit un altul fiind pus în fruntea Noului PNL. PNL Petrila, mereu în interimat, abia în 2013 a intrat în ”legalitate”, când au avut loc alegeri, lucru ce a dinamizat orasul, dar a si deranjat interesele majore. Ca urmare, echipa liberalã a fost împinsã afarã de PDL-isti cu ajutorul conducerii Noului PNL Hunedoara si mai sus… Costel Avram, cel care a pus Petrila pe harta liberalã, a demisionat si  clanurile orasului îsi freacã mâinile a izbândã.

La Petrosani, alte clanuri, cele ale primarului Tiberiu Iacob Ridzi, PDL, sustinãtor PPDD, membru UNPR, acum în Noul PNL, cel cunoscut ca protector al afaceristilor cu probleme serioase – unul dintre ei lãudându-se cã EL este cel care a inventat evaziunea fiscalã -, va fi din nou în fruntea municipiului desi renumele sãu este legat de scandaluri la nivel national. Cu toate acestea Noul PNL l-a pus în fruntea mesei  pentru cã are abilitatea de a face din orice îndatorire din fisa postului de primar o adevãratã victorie. Cetãtenii care nu stiu cum e cu manipularea si duplicitatea chiar cred cã primarul lor  le-a fãcut un mare favor când de fapt era o datorie.  Ca urmare, din organizatiile Noului PNL pleacã rând pe rând liberalii de dinainte de contopirea cu PDL. Câte sase, câte trei, câte unul…  Dupã demisia fostului presedinte PNL Petrila, Costel Avram, a urmat demisia fostului presedinte PNL Petrosani, fost  viceprimar al Petrosaniului, Dorina Nitã. Aceasta a confirmat cã a demisionat si va candida independent la functia de primar si consilier, la Petrosani. Initial se stia cã Dorina Nitã, conferentiar la Universitatea Petrosani, nici nu exista pe lista viitorilor consilieri ai Noului PNL, pentru ca ulterior sã aparã pe un loc neeligibil, pe primele locuri fiind mare înghesuialã de fosti PDL-isti.  În plus, stiindu-se faptul cã Tiberiu Iacob Ridzi nu iartã, i s-a ”reprosat” Dorinei Nitã cã, în calitatea sa de consilier municipal, nu a fost de acord, orbeste cum ar fi dorit noul ei sef de partid, cu proiectele de hotãrâri de consiliu local ale primarului pentru cã acestea nu erau în regulã. Cei care aleg sã pãrãseascã barca aglomeratã rãu de PDL-sti sunt de regulã liberali care au dus lupte grele în Valea Jiului, o zonã consideratã ”rosie”, pentru ca liberalismul sã intre pe usa din fatã. Acestia s-au trezit în prag de alegeri înlãturati, prin metode specifice, de aceiasi politicieni care ”domnesc” între Jiuri mandate dupã mandate si care au târât zona în scandaluri de interese.  În cele douã localitãti, numite si ”estul sãlbatic”, situatia, devenitã atipicã la un moment dat pentru  primari, a fost ”corectatã”, iar acestia si-au recucerit pozitiile… Nici alte organizatii ale Noului PNL din Valea Jiului nu se simt prea bine!

Ileana Firtulescu

Cronica Vaii Jiului

 

Comenteaza

Comenteaza