Petrileanul RARES ROSULESCU / Tenis de câmp. Un loc I și două locuri II pentru tenismenii petroșăneni

396

Tenisul de câmp din Valea Jiului a fost reprezentat cu brio la turneul din cadrul Federației Române de Tenis ce a avut loc în perioada 26-29 septembrie la Timișoara. Sportivii s-au întors în Valea Jiului  cu un loc I și două locuri II.

Clubul Sportiv Școlar Petroșani a fost reprezentat de Victoria Macavei și Rareș Roșulescu, în timp ce Clubul Sportiv Municipal Petroșani a jucat cu Kevin Lovas. Sportivii petroșăneni au disputat cu toții finala turneului, ultimul act de la 14 ani masculin reprezentând un duel sută la sută petroșănean, adversari fiind Rareș Roșulescu și Kevin Lovas.

Dintre cei 10 băieți înscriși la 14 ani, primii patru au intrat în turneul final disputat în sistem șah, favoriții turneului fiind Kevin Lovas (1) și Rareș Roșulescu (2). Cei doi sportivi din Petroșani, primul de la CSM și cel de al doilea de la CSȘ, au oferit, în ultimul meci al turneului, finala, un tenis de foarte bună calitate. Sportivii se cunosc foarte bine, jucând deseori împreună, astfel că partida a fost una antrenantă, la final impunându-se favoritul al doilea al turneului de la Timișoara, Rareș Roșulescu (6-4, 6-3).

”În finală am trăit o mulțime de emoții, de cele mai multe ori opuse între ele, de la bucurie la tristețe sau de la teamă la curaj, dar le-am ținut sub control. De la începutul meciului am simțit că pot să câștig, că sunt mai puternic decât el (Kevin-n.r.), iar acest lucru mi-a dat curaj. Mi-am propus să alerg la  fiecare minge, să fiu primul care atacă și să țin mai multe schimburi decât adversarul”, a declarat, luni, pentru GDD, Rareș Roșulescu.

La fete 14 ani, Victoria Macavei (CSȘ Petroșani) a ratat locul I, după ce a pierdut întâlnirea directă cu principala adversară, Alexandra Moldovan. Și fetele, 6 la număr, au jucat tot în sistem șah. Atât Victoria cât și Alexandra au avut câte patru victorii, departajarea făcându-se prin prisma meciului direct, câștigat de sportiva de la Asociația TC Sun.

”Pot să spun că acest turneu mi-a reamintit lucrul care spun eu că e esențial pentru a continua acest sport, și anume să mă bucur de fiecare minut petrecut pe teren, indiferent dacă îmi e greu sau ușor. Mi-a amintit că dacă am acea dorință de a câștiga pot să îmi revin oricât de strâns ar fi scorul, sau dacă acesta este în favoarea adversarei. Recunosc că am avut și momente tensionate, chiar dacă nu era cazul, dar, per total, pot spune că sunt mulțumită de acest turneu și sper către mai bine. Îi multumesc antrenorului, Gabi, care m-a ajutat în momentele în care am resimțit presiune, spunându-mi ceea ce aveam nevoie pentru a mă elibera și a continua să-mi fac jocul”, a declarat Victoria Macavei.

Gabriel Băluș, antrenorul celor doi sportivi, s-a declarat mulțumit de prestația elevilor, spunând că aceștia au respectat indicațiile și au pus în practică ceea ce au învățat la antrenamente.

La mijlocul acestei luni, echipa de băieți a Petroșaniului, formată din Rareș Roșulescu, Kevin Lovas, Bogdan Lazăr și Alexandru Giurea  s-a clasat pe poziția a treia a campionatului național destinat echipelor, competiția desfășurându-se la Târgu Jiu.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza