Petrileanul RARES ROSULESCU / Tenis spectacol la Timișoara oferit de doi sportivi cu origini din Valea Jiului

315

Cupa Ioana organizată în weekend de CS Tivoli Timișoara, competiție de categoria I din calendarul Federației Române de Tenis, a fost câștigată, la categoria 14 ani băieți, de un sportiv cu dublă cetățenie, româno-italiană, acesta învingând în semifinală un reprezentant al Clubului Sportiv Școlar Petroșani. Cei doi au făcut însă pereche la dublu unde au câștigat locul I.

Marco Mania, legitimat atât la CSM Timișoara cât și la un club din Italia, este câștigătorul competiției de la Timișoara. Sportivul, a cărui mamă este din Valea Jiului, a trecut în semifinală, cu 6-2; 7-6(5) de Rareș Roșulescu, reprezentantul Clubului Sportiv Școlar Petroșani. În finală, Marco Mania l-a întâlnit pe Victor Udrea (TC AS Timișoara) în fața căruia s-a impus cu 6-2, 6-3, sportivul recunoscând că semifinala a fost mult mai grea.

”A fost un turneu mai greu pentru mine, din cauza faptului că timp de o săptămână nu m-am putut antrena. Pot să spun că a fost un turneu de verificare, pentru că urmează un turneu Master la care participă primii 20 de tenismeni din Italia la categoria de 14 ani. Semifinala a fost una strânsă. Partida a fost mai frumoasă decât finala pentru că atât eu cât și adversarul am jucat la maxim. A fost un meci foarte greu pentru că amândoi suntem foarte buni. A câștigat cine a fost mai puternic, dar eu cred că am jucat cel mai bun tenis al meu de până acum”, a declarat, luni, pentru Gazeta de Dimineață, Marco Mania.

Tenismanul consideră că s-a impus în fața sportivului din Petroșani pentru că a avut psihicul mai tare.  În perioada imediat următoare, Marco Mania va participa la turnee din România, dorindu-și rezultate bune.

Deși a pierdut în semifinală, Rareș Roșulescu susține că turneul de la Timișoara a fost unul benefic.

”La simplu m-am oprit în semifinală unde am jucat cu partenerul de dublu, Marco. A fost o finală disputată, cu schimburi lungi și puternice pe tot parcursul acesteia, în care s-a consumat mult efort fizic. Setul secund a fost un set în care a dominat cel care a fost mai stabil psihic, cu o mulțime de răsturnări de scor. Apogeul meciului a fost în tiebreak-ul setului doi unde am jucat un punct de o importanță majoră, care a constat în jucarea tuturor loviturilor învățate. În cele din urmă am pierdut meciul, dar am câștigat experiență și maturitate în joc. La dublu am încheiat campioni. A fost un meci bun în care am exersat anumite scheme tactice și am reușit să ne sudăm mai bine ca echipă”, a declarat, pentru GDD, Rareș Roșulescu.

De pe margine, semifinala dintre cei doi sportivi a fost apreciată, atât de spectatori, cât și de antrenori.

”La turneul acesta am asistat la un joc matur, în care cei doi sportivi au avut o atitudine  foarte bună.  Diferența a fost făcută de unele decizii luate în momentele importante. Noi am avut două mingi de set, însă nu am reușit să le fructificăm. Sunt mulțumit de jocul făcut și sunt mulțumit că sportivii au reușit să câștige la dublu. Ambii jucători au calități extraordinare. Sunt copii speciali și mă bucur că am ocazia sa-i văd jucând”, a declarat Gabriel Băluș, antrenor CSȘ Petroșani.

Sursa citată a precizat că există o relație de prietenie atât între el și sportivi, cât și între cei doi sportivi.

Pe tabloul masculin, la categoria 14 ani simplu, s-au mai aflat alți doi sportivi din Petroșani. Bogdan Lazăr (CSȘ Petroșani) a pierdut în sferturi în fața jucătorului din Timișoara care a jucat finala cu Marco Mania.

Alexandru Giurea, tot reprezentant al Clubului Sportiv Școlar Petroșani, a fost învins tot în sferturile competiției de Vlad Petcu (Sport 4 Fun).

Pe tabloul de dublu al competiției masculine de la 14 ani au fost, cu tot cu Marco Mania, șase sportivi petroșăneni. Au fost înscrise în concurs doar patru echipe: Marco Mania/Rareș Roșulescu, Bogdan Lazăr/ Alexandru Giurea, Răzvan Ridzi/Alexandru Scafariu și Andrei Buglea/David Brad, astfel că s-a jucat în sistem șah. După cele trei partide disputate, învingătoare a ieșit echipa formată din Rareș Roșulescu/Marco Mania (3 victorii), urmată de echipa formată din Bogdan Lazăr/Alexandru Giurea (2 victorii), Andrei Buglea/David Brad (1 victorie) și Alexandru Scafariu/Răzvan Ridzi (care însă sunt mai mici ca vârstă decât ceilalți competitori).

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza