Petrileanul RARES ROSULESCU

550

Tenis de câmp. Duel petroșănean la Cupa Cristal de la Hunedoara

 

tenis2Meciul decisiv al turneului de la Hunedoara, cel în urma căruia era desemnat câștigătorul competiției de 14 ani masculin, a fost unul sută la sută petroșănean. Partida care poate fi denumită finala turneului, deși competiția s-a desfășurat în sistem șah, a adus de-o parte și de cealaltă a fileului doi sportivi din Petroșani, reprezentând Clubul Sportiv Municipal și Clubul Sportiv Școlar. Partida de la Hunedoara a fost și o reeditare a semifinalei din urmă cu o săptămână de la Govora, actorii principali fiind aceiași: Kevin Lovas și Rareș Roșulescu.

Favoriții turneului de la Hunedoara s-au întâlnit, luni, într-o partidă care a durat peste două ore. Tenis maraton, cu schimburi care au solicitat din plin inteligența de joc, dar și pregătirea fizică a sportivilor, asta au arătat, luni, la Hunedoara, cei doi tenismeni din Petroșani, Rareș Roșulescu și Kevin Lovas.

Reprezentantul CSȘ Petroșani, Rareș Roșulescu, a început partida în forță adjudecându-și primul set cu un sec 6-0. Setul al doilea a fost unul mult mai strâns, cei doi sportivi mergând ”mână în mână” până la 6-6. În tie-break impunându-se Kevin Lovas (CSM Petroșani), care și-a adjudecat astfel setul doi cu 6-7. Și cum a fost egalitate de seturi, învingătorul urma să fie aflat în urma unui decisiv.

Setul al treilea al duelului petroșănean a constituit întrecere acerbă care a pus la încercare puterea de luptă și psihicul. A fost un set al break-urilor, fiecare sportiv câștigând pe serviciul adversarului. Rareș Roșulescu a fost primul care și-a câștigat primul serviciu, ceea ce a constituit un avantaj, scorul final al decisivului fiind de 7-5 în dreptul sportivului de la CSȘ Petroșani.

Rareș Roșulescu s-a impus pe parcursul lunii iulie pentru a doua oară pe terenurile de tenis de la Hunedoara, după ce la începutul acestei luni a câștigat Cupa Orașului Hunedoara într-o finală în care l-a întâlnit pe colegul de club, Bogdan Lazăr.

Finala de la Hunedoara a fost reeditarea semifinalei disputată în urmă cu o săptămână la Govora. Atunci, partida a fost câștigată de Kevin Lovas cu scorul 6-0, 6-3. Sportivul de la CSM Petroșani a pierdut însă finala turneului în fața lui Călin Postea. Tenismenul din Vâlcea a ajuns în finala competiției după ce s-a impus în cealaltă semifinală în fața unui alt petroșănean, Bogdan Lazăr (CSȘ Petroșani).

Cei doi sportivi, Rareș Roșulescu și Kevin Lovas, se cunosc foarte bine în joc. Ambii au fost în urmă cu câțiva ani colegi la CSȘ Petroșani și chiar parteneri de dublu, postură din care la campionatele naționale pe echipe din 2012 au adus prima medalie pentru clubul petroșănean, cea de bronz.

Tot la competiția de la Hunedoara, un alt reprezentant al CSȘ Petroșani, Andrei Văsoiu, a câștigat comeptiția destinată băieților de 10 ani.

Câștigătorul Cupei Cristal de la Hunedoara, Rareș Roșulescu, este pregătit de antrenorii Gabriel Balus și Vasile Medveschi, în timp ce responsabilul cu pregătirea fizică a sportivului este Gabriel Ambruș.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza