Petrileanul din Italia

237

Azi sunt politicos

 

Trăim cu politică, într-o ţară în care demonstrăm (dacă ar mai fi nevoie) că suntem. Nu este şi niciodată nu va fi puterea deciziilor lăsată politicii, reprezentată de partide care sunt voia naţiunii, a poporului. Deciziile, articulate de toţi, nu vor mai putea fi dominante. Se va putea în sfârşit vârî un „egzecutiv” format din lideri recunoscuţi şi legitimaţi.

Să nu credeţi (tot) ce scrie mai sus. Ironia se bazează pe impacte amuzante, serioasă şi de considerat fiind doar prima frază. Trăim cu politică, conştienţi că “cineva” ne manipulează gândurile şi deciziile; şi suntem al dracului de fericiţi că se întâmplă asta. Ne hrănim cu politică de mai multe ori pe zi, şapte zile pe săptămână. Într-un cerc al mass-media în care ştirile naţionale scutite de mirosul acid al politicii, sunt disligate greu şi considerate sinistrate. Dacă n-ai treabă cu politica, nu ai ce căuta pe prima pagină fără pile, iar în cazul în care nimereşti pe acolo din greşeală de paginare.. fii sigură (dragă ştire), că nu vei avea imagine. O să fii doar un titlu mic, pus în grabă într-un colţ.

Apăi noi ăştia care citim, atunci când (rar) vedem şi o ştire cu imagine, e clar. Politica ne manipulează.

Viol la Vaslui? Se vorbeşte despre asta mai mult decât despre politică? E clar! PSD şi PNL ne ascund ceva, vor ca poporul să nu vadă ce se întâmplă în politică. E numai interesul lor ca în ultimele 24 de ore ale României să nu privească nimeni politica. Viol la Vaslui? Este o ştire care ţine de apolitism? Are imagine şi titlu şi lumea o dezbate? E clar. Se întâmplă ceva şi noi nu trebuie să vedem. E vina lor! Huo! O să ieşim în stradă!

Când subiectul zilei nu mai este Victor Ponta, devine dubios. Presa vă manevrează minţile ca să ascundă vinovăţiile lui Nu ştiu Cui. S-a pierdut poezia, am văzut eu azi. Nu delirez şi nu inventez. Un mesaj dintr-ăsta are sute de confirmări.

Serios. De ce vedeţi albul, negru?

Sergiu BALABAN DUCK

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza