Petrileanul SERGIU BALABAN DUCK

278

“De proşti”

 

Ăsta a fost răspunsul lui la întrebarea “de ce fug românii”? Involuntar, puţin impertinent şi fără argumente. Sunt proşti cei care au plecat din România, refuzaţi de-ai noştri. Am zis de societate ieri, zic şi azi.

De proşti ce sunt fug la mai bine, cred că asta-i concluzia. De proşti ce sunt trimit acasă euro în fiecare an, de proşti ce sunt gândesc şi iniţiază activităţi (grupurile din Diaspora) ca să vedem cândva o România mai bună şi mai curată. De proşti ce sunt au lăsat în urmă o societate care nu le oferea nimic, o societate care nu le-a dat ocazia să-şi arate potenţialul, pentru că..şi aşa sunt proşti.

Mi-a zis apoi că “răutatea şi dezbinarea sunt motive să-i chemăm proşti pe cei care nu se află în România”. Sunt proşti ăia care fac pe doctorii, specialiştii IT, directorii (nu mai dau alte exemple) prin alte ţări? Eu nu cred că “fug” de proşti ce sunt. Dar e doar opinia mea.

Am zis (în altă parte) ieri, ca răspuns al

Dacă s-ar face o comparaţie de cineva competent, fără reminiscente marxist-leniniste şi nici influenţat partinic sau de falsă democratţe actuală, cine ar avea câştig de cauză? E o întrebare retorică, pentru că eu văd adevărul dar vreau să-l ignor. Dezamăgirea e prea mare, de la opinia precedentă.

-Aia cu generaţia proastă, de-o vârstă cu democraţia (care generaţie?  -asta a mea): Să facă o comparaţie nu-şi mai pierde nimeni vremea, stimată doamnă care comentezi. Numai cine vrea să vadă adevărul îl poate vedea. Apoi (la fel ca dvs.), fiecare decide dacă îl ignoră, aprobă ..sau regretă.

Evident, ce bine ar fi pentru toţi deştepţii rămaşi aici, ca toţi “proştii” ăia din străinătate să vină acasă şi să-şi permită să facă (mulţumiţi) în România ce fac (acum) pentru PIB-ul altor naţii.

Proşti la pătrat? Şi eu mă simt prost.

Nu întelegi despre ce-i vorba? Aşa-i când chiuleşti – Recapitularea pe gazetadedimineata.ro

Sergiu BALABAN DUCK

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza