Petrileanul din Italia

251

Ne dorim (mult) mai mult calificări şi răspunsuri, dar numai pentru a ne satisface orgoliul.

 

Trist dar adevărat şi ştiţi de ce? Pentru că nu avem scopuri, idealuri, suntem manipulaţi şi îndoctrinaţi să renunţăm la ele.Ca peste tot, ni se injectează ura faţă de semeni, faţă de cei diferiţi. Toţi fură, toţi ucid, toţi critică, toţi abandonează, cedează, din păcate şi foarte uşor – fără a ţine capul sus. Trebuie să fim răspunzători de tot ce facem, să ne gândim la consecinţe (aşa-i, doamnă consilier care afirmai că “Sunt fericită că beţivul (…) român a murit cumplit” ?)…

Cinstea nu mai este un scop, motivaţia nu mai este deosebită. Important este nu este să participi, important este cum participi (aşa-i, domnule prim-ministru Ponta, care afirmai că “ministerul e ca picioarele de la o masă, aicia”)…

Zic asta, ca legătură între opinia mea despre politică şi realitate. Am mai surprins zicând că nu o înţeleg, susţin în continuare acel anunţ atractiv. Sunt complice fără să vreau, într-o activititate fără valoare (în devenire). Asta facem toţi. Totul pe lume are valoare, numai valoarea nu reprezintă nimic.

Pare în zig-zag, dar scopul meu nu este să socializez. Ci să exprim lucruri uşoare, comparând în fel personal socializarea. Stăpânirea şi faima nu pot fi niciodată ale noastre, ele-şi fac loc (dând din coate) acolo unde noi putem (numai) privi. Acolo (spre) unde noi putem numai arăta cu degetul.

Sper că într-o bună zî şi dejtele mele să se apropie de acel scop, loc, conştiente şi coordonate spre ochii (mulţi cei, sau) celor care ne privesc de acolo, de sus. Şi nici vorbă să fie vreo comparaţie Dumnezeiască.

Aştept încă să mă citească mai mulţi, fără paranteze şi să mediteze asupra acestor rânduri (ciudate, nu?). Încă n-am intrat în joc, să concurez cu recreaţia, dar cum zice Vâlvoi (Alexandru), nu mă dau bătut, pentru că : “se poate”.

Sergiu BALABAN DUCK

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza