PNL-iști „pentru”, PSD-iști în secret… Cum vor vota aleșii hunedorenilor în cazurile de corupție cercetate de DNA?

266

Miercuri este ziua deciziilor în Parlamentul României. Demnitarii trebuie să aleagă dacă sunt sau nu de partea Justiției și să facă dreptate. Senatorii PSD, Dan Șova și Darius Vâlcov vor avea șansa de a scăpa de arestare preventivă sau reținere dacă vor fi salvați de colegii lor senatori. Am încercat să aflăm care sunt părerile parlamentarilor din județul Hunedoara despre cazurile cercetate de Direcția Națională Anticorupție.vochi

„Eu spun doar două lucruri, unul, am ieșit din mină și am intrat în politică, bineînțeles după ce am absolvit Facultatea de Științe Politice revoltat de faptul că munca mea și a ortacilor mei nu ducea la creșterea nivelului de trai, munca noastră era prost gestionată de cei care guvernau țara, iar încet, încet instituțiile statului ne arată unde se duceau banii noștri și ai muncitorilor din România. Pe de altă parte am ales să activez în UNPR pentru că generalul Gabriel Oprea ne-a promis că oferă dreptate românilor. În concluzie voi lupta pentru justiție indiferent de numele celui pus în discuție, noi avem la UNPR sarcina să votăm în favoarea justiției. În Comisia de revizuire a Constituției României, unde sunt unul dintre cei 21 de membri am propus de peste un an de zile ridicarea tuturor imunităților, doar pentru declarații politice și pentru ceea ce ține de politică să rămână aceste imunități”, a declarat, pentru GDD, Haralambie Vochițoiu, senator de Valea Jiului.

Acesta a primit funcția de senator după ce a reușit să strângă de partea sa 70.000 de votanți.

În aceeași postură de a decide pentru soarta colegilor lor vor fi și deputații, care trebuie să aleagă dacă deputatul PNL, Theodor Nicolescu, va rămâne în libertate sau nu.TimpauRaduBogdan

„Voi vota așa cum vor vota toți liberalii, adică pentru încuviințare, este o decizie luată și asumată de către conducerea PNL. Noi vom vota pentru aprobarea cererilor făcute. Personal consider că nu ar trebui noi să avem o imunitate suplimentară față de activitatea noastră parlamentară, de poziționări de voturi, să nu poți să fi atacat pentru părerile pe care le ai, pentru convingerile pe care le ai și le susții, după care ești un cetățean ca oricare altul”, a declarat, pentru GDD, Bogdan Țîmpău, deputat PNL pe Colegiul Devei.

Unii deputați ai PSD din județul Hunedoara nu știau despre ce vot este vorba, însă odată treziți la realitate au folosit scuza votului secret.

„Votul este secret și din partea partidului cunoașteți directnatalia-intoteroiva PSD. Este vot cu bile, dacă nu, ar fi vot la vedere, e o procedură și trebuie să respectăm ceea ce spune această procedură. Cetățenii care m-au ales pe mine, m-au ales pentru a respecta legea și pentru a respecta procedurile care sunt în vigoare nu pentru a le încălca”, a declarat, pentru GDD, Natalia Intotero, deputat PSD în Colegiul numărul 2  (Simeria – Orăştie – Geoagiu).

Un deputat din zona Văii Jiului refuzat să ofere un răspuns concret, spunând doar că votul este secret.

„Votul în cazurile acestea e secret, iresmeritaar alegătorii mei m-au votat pentru a respecta legea și dacă legea spune că un vot este secret așa este. Nu am nicio părere, eu nu comentez contra legii. Nu se ascunde nimeni, respectăm legea”, a declarat, pentru GDD, Cristian Resmeriță, deputat PSD în Colegiul Vulcan-Lupeni-Uricani.

Astfel votul de miercuri va depinde și de aleșii hunedorenilor, pe care conștiința pentru alegătorii lor îi va îndruma să aleagă corectitudinea și Justiția.

Iulia BĂLUȘĂ

 

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza