Podul de la Jieţ / La mâna Guvernului Ponta

353
de Corneliu BRAN
Primăria Petrila vrea să finali­zeze lucrările de la capătul podului de la Jieţ, ca să rezolve problema cu fânul cetăţenilor. Dar aceasta numai după ce respectivul pod va trece de la Direcţia Silvică la primărie… Deci, este nevoie de intervenţia guvernului.
După luni şi luni de frământări, cugetări şi negocieri în ceea ce priveşte construirea unui pod peste Jieţ, în zona unde vara trecută apele au luat vechea punte de lemn, făcând imposibilă trecerea localnicilor cu fânul din munte, în condiţiile în care toamna Jieţul se înfoaie şi e greu de trecut prin apă, primarul Ilie Păducel şi cei din Executivul petrilean se pare că au găsit soluţia, asta după ce acolo unde doreau să construiască podul, pe locul vechiului amplasament, nu s-a găsit înţelegere de la proprietarul terenului!
Cu toate acestea, după alte negocieri intense, primarul a găsit înţelegere tot la respectivul proprietar, dar pe o altă locaţie, din câte am înţeles de la edil „mai convenabilă şi mai practică pentru toată lumea”. Este vorba de zona podului de pe Cheile Jieţului, care se află tot în proprietatea respectivului momârlan.
„În legătură cu podul de pe Jieţ, după inundaţiile din iunie anul trecut am făcut demersuri ca să facem un pod la jumătatea distanţei. Toate bune şi frumoase, s-a întocmit chiar şi un proiect, dar până la urmă proprietarul grădinii de-acolo nu ne-a mai lăsat să construim podul pe teritoriul lui. Am renunţat la ideea aceea, dar nu puteam renunţa la construirea unui loc de trecere, ţinând cont că cei din zonă ne semnalau, pe bună dreptate, că nu mai au pe unde trece fânul toamna, decât dacă ocolesc foarte mult. Acum am găsit altă soluţie: facem demersuri pentru preluarea podului de la Cheile Jieţului. El aparţine în prezent de Direcţia Silvică. Dacă vom prelua acest pod, prin hotărâre de guvern (de aceea s-a votat şi hotărârea de consiliu local la ultima şedinţă), vom putea să finalizăm lucrările la acest obiectiv, astfel încât capătul de pod aflat spre zona terenurilor de fânaţ l-am finaliza, că nu e gata de ani şi ani, şi apoi oamenii ar putea trece cu fânul liniştiţi. Ceea ce este foarte important, am primit accept în scris, semnat şi legalizat, de la proprietarul de teren de-acolo.
Culmea, este acelaşi om, domnul 
Gheorghe Cioarcă, dar de data aceasta a acceptat în scris, nu doar din vorbe, că exista riscul ca mai apoi să se sucească, cum a făcut şi prima dată, după care să nu mai putem face iar nimic. Am trimis deja documentaţia la Consiliul Judeţean Hunedoara, de-acolo se promovează hotărârea de guvern, o trimit la guvern, iar dacă se aprobă, preluăm podul. Ceea ce ar însemna că în câteva luni am putea să terminăm lucrarea, astfel încât la toamnă oamenii să poată trece cu fânul spre proprietăţi”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel

Comenteaza

Comenteaza