Podul de pe Jieţ / Va fi finalizat până la sfârşitul lunii noiembrie

276
de Corneliu BRAN
De la bun început reamintim că lucrarea la podul de la Jieţ costă circa 5 miliarde de lei vechi, bani primiţi de administraţie de la guvern, după mai multe demersuri efectuate la Bucureşti de primar şi de administraţia locală.
„Aşa cum le-am promis cetăţenilor că se face cât de repede acest pod, ca să-şi poată trece toamna animalele şi fânul, după inundaţiile pe care le-am avut, aşa şi acum le pot spune că podul va fi finali­zat până la finalul lunii noiembrie. Avem banii, de la Ministerul Dezvoltării, oamenii lucrează, am comandat grinzile, astfel că există toate condiţiile să se finalizeze această lucrare, importantă pentru locuitorii din Jieţ şi nu numai. Până acum lucrarea este efectuată în proporţie de aproximativ 30% şi se derulează conform celor stabilite pe acest proiect”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.
Nu demult, presa lansa o ştire interesantă, anume că peştii găsiţi morţi acum câteva săptămâni pe Jieţ, într-un anumit segment de apă, ar fi putut avea legătură cu lucrările care se efectuează la acest pod. Primarul Ilie Păducel dezminte cu fermitate acest lucru: „Am făcut vreo zece poduri şi podeţe pe Jieţ până acum, şi niciodată nu au murit peşti din cauza aceasta. Altele sunt cauzele, nu această lucrare… De altfel nouă ni s-a şi spus de factorii abilitaţi că nu din cauza lucrărilor de la pod s-a întâmplat acel incident. Există, din câte ştiu o anchetă în curs, făcută de instituţii abilitate, care va arăta exact care a fost cauza şi care probabil va stabili şi cine este vinovatul, dacă el există. În orice caz, repet, puietul găsit mort nu s-a datorat acestor lucrări”.

Comenteaza

Comenteaza