Pontajele lui Vasile Păduraru, obiect de anchetă

247

Greva foamei declanşată de două zile de Vasile Păduraru, liderul Depratamentului Lonea al Sindicatului Muntele,în faţa Complexului Energetic Hunedoara, lasă urme adânci. Vizată este chiar persoana liderului de sindicat care ar fi verficat la pontaje de poliţişti.

Surse sindicale vorbesc despre faptul că pe numele lui Vasile Păduraru ar fi fost făcută o sesizare legată de activitatea acestuia ca inspector social. Oamenii legii ar verifica pontajele liderului de sindicat, intrările şi ieşirile, astfel încât să vadă dacă Vasile Păduraru a fost plătit pe munca prestată în realitate, spun aceleaşi informaţii.

Potrivit fişei de încadrare, inspectorii sociali sau delegaţii sindicali – numiţi pe baza mai multor criterii, inclusiv de reprezentativitate – ar avea un salariu de 2.800 de lei, au doar activităţi de suprafaţă şi se ocupă de tot ce înseamnă probleme sociale ale angajaţilor pe care îi reprezintă. Nu mai pot fi însă pontaţi subteran, iar sursele noastre spun că odată cu numirea în aceste funcţii s-au pierdut unele sporuri, iar salariile s-au diminuat cu câteva sute de lei. Pe de altă parte, comandatul Poliţiei Oraşului Petrila, Ovidiu Zaharia, spune că nu are cunoştinţă despre vreo sesizare în acest sens şi spune că poliţiştii din Petrila nu fac nicio verificare pe această speţă.

Carmen Cosman – PREDA

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza