Primăria Petrila ar putea da în judecată Complexul Energetic Hunedoara

210

Complexul Energetic Hunedoara nu are restanțe numai față de prestatorii de servicii sau firmele care livrează echipamente ci și către administrațiile locale.

Conducerea Primăriei Petrila susține că structura energetică hunedoreană nu și-a achitat taxele și impozitele aferente anului 2014 în totalitate.

”La finele lui 2014, Complexul Energetic Hunedoara avea restanțe de trei miliarde de lei vechi la impozitele și taxele locale. Au terenuri și clădiri aferente minei Lonea”, a declarat, luni, pentru Gazeta de Dimineață, Ilie Păducel, primarul orașului Petrila.

Edilul spune că banii pe care CEH-u trebuie să îi plătească la bugetul local sunt importanți în condițiile în care toate primăriile din Valea Jiului își fundamentează bugetul de venituri și cheltuieli și pe baza sumelor pe care le au de primit de la unitățile miniere.

Păducel amenință că în cazul în care CEH-ul nu își va achita datoriile, va apela la măsurile legale.

”Le-am făcut adresă, am vorbit de cel puțin 5-6 ori cu directorul general, cu cel general adjunct, cu directorul economic. Au spus că nu au bani, nu au bani nici să plătească salariile și așa mai departe. O să recurgem la măsurile legale. Sper să nu ajungem acolo, să se găsească soluții. Aia mi-aș dori pentru că, cu banii pe care îi avem în buget și din taxele și impozitele locale trebuie să facem pentru cetățenii din orașul Petrila ceea ce trebuie să facem”, a mai spus Păducel.

Complexul Energetic Hunedoara are datorii de aproape un miliard de lei, iar una dintre societăți a cerut, în instanță, insolvența structurii energetice hunedorene pentru datorii de peste 5 milioane de lei.

Firmele care au contract cu complexul cer, rând pe rând, instanțelor de judecată, să oblige CEH-ul să le plătească banii pentru serviciile prestate sau echipamentele livrate.

Amintim că anul trecut, CEH a plătit Primăriei Lupeni, condusă de Cornel Resmeriţă, în avans sumele  aferente impozitelor pe clădiri pentru că primarul nu avea bani pentru salariile angajaţilor. Atunci directorul general Aurel Niculescu, care se afla în China, a precizat pentru GDD că iniţiativa i-a aparţinut directorului general adjunct Nicolae Drăgoi, director susţinut în funcţie de deputatul PSD Cristian Resmeriţă, fiul primarului din Lupeni.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza