Primăria Petrila are bani de funcționare doar pentru semestrul I

339

Modul de împărțire al banilor reglementat de PSD pune în dificultate localitățile, una dintre acesea fiind chiar Petrila, oraș condus de un primar PSD. Ediul Ilie Păducel spune că nu are bani decât pentru semestrul I, dar are promisiuni pentru o rectificare bugetară.

Conform noii contrucţii bugetare a PSD, cele mai câştigate, în România, sunt comunele cu venituri mici, în care majoritatea votanţilor sunt PSD, iar cel mai câştigat judeţ este Teleorman, judeţul de suflet al lui Liviu Dragnea. În acest timp, judeţul Hunedoara riscă să se prăbuşească, financiar, din cauza amendamentelor lui Dragnea la Legea Bugetului.

Acest lucru îl recunoaște și primarul social democrat de la Petrila, Ilie Păducel, care joi a fost din nou la Ministerul Finanțelor pentru a-i informa despre situația din cea mai vestică localitate a Văii Jiului.

”Bugetul pe 2015 permite funcționarea doar pentru primul semestru al anului. Se știe cum a fost fundamentat bugetul. Și azi am fost la ministrul de Finanțe cu un memoriu prin care am arătat că nu avem bani, că am fost grav afectați de Legea Bugetului pe 2105. Față de anul trecut avem cu aproximativ 27 de miliarde mai puțin. Am promisiune scrisă de la Ministerul Finanțelor că se va găsi soluție la rectificarea de la sfârșitul semestrului I”, a declarat, joi, pentru Gazeta de Dimineață, Ilie Păducel.

Primarul spune că până la finele semestrului I, bugetul de la Petrila a fost fundamentat în așa fel încât banii să ajungă atât pentru salarii cât și pentru utilități, spital (centrul mutifuncțional, centru peranență, cele două secții exterioare alșe spitalului Petroșani), dar și pentru cofinanțările la proiectele în derulare.

Primăria Petrila a avut în anul 2014 un excedent de 25 de miliarde, iar reprezentanții administraţiei spun că ar trebui să fie stimulați pentru că administrează bine bugetul. Cu toate acestea, în urma noii împărțiri a banilor, marca PSD, Primăria Petrila a piedut față de anul trecut circa 27 miliarde de lei vechi.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

 

Comenteaza

Comenteaza