Primăria Petrila, / Bani pentru poliţişti

313
de Corneliu BRAN
Primarul Ilie Păducel şi executivul petrilean s-au conformat în privinţa ordonanţei de urgenţă emisă de guvern în decembrie 2014. Actul normativ face referire la plata pe zilele lucrătoare a suplimentului de hrană pentru poliţiştii locali. 
Bani pentru hrana poliţiştilor
„Vom plăti 24 de lei pe zi lucrătoare pentru fiecare lucrător al poliţiei locale care efectuează muncă de birou şi 26 de lei pe zi lucrătoare pentru poliţiştii locali care fac patrulă prin oraş. Aşa spune ordonanţa de guvern, nu spunem noi, deci trebuie să ne conformăm, astfel că în bugetul local din acest an vom cuprinde şi aceşti bani. Era un lucru necesar deoarece aceşti poliţişti locali fac patrulă mixtă cu cei din poliţia naţională şi între ei e o diferenţă de salarii ca de la cer la pământ. Măcar atâta lucru să le putem da şi lor, că la ce salarii au nu are rost să mai discutăm”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.
În momentul de faţă, conform datelor oferite de către Gheorghe Bogeanu, comandantul poliţiei locale, în cadrul Poliţiei Locale Petrila activează 23 de persoane: „Toţi activează, pe schimburi, fie ca şi patrulă independentă, pe două schimburi, fie ca şi patrulă mixtă, pe trei schimburi, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Petrila”.
Intervenţii pentru hrana pompierilor
„Am făcut intervenţii şi fac în continuare şi pentru pompieri. Am trimis un Memoriu şi aşteptăm răspuns să vedem dacă nu cumva putem să le oferim bani de hrană şi pompierilor de pe raza localităţii noastre. Pentru că pompierii noştri sunt moaşe comunale, îi trimitem peste tot: la descarcerare, la incendii, la deblocări de cetăţeni care sunt blocaţi în apartament, la salvări de animale căzute în gropi, la inundaţii când e cazul, la câte şi mai câte. Iar salariile lor sunt şi ele de mizerie… Măcar banii de hrană pe zilele lucrătoare să le putem oferi”, ne-a spus vizibil supărat primarul Petrilei.
Vise, vise…
În altă ordine de idei, tot legat de poliţia locală, primarul Ilie Păducel ne-a spus că anul acesta nu există loc pentru o maşină nouă care să fie folosită de poliţia locală. Vineri, discutasem cu şeful poliţiei locale, Gheorghe Bogeanu, care ne-a spus că de doi ani au o maşină nouă, dar poate că încă una ar fi utilă pentru acest serviciu din cadrul primăriei: „Pe parcurs, am înţeles că va urma să intre în dotarea noastră încă o maşină, pe baza unui proiect iniţiat de domnul primar. Dar nu ştim dacă anul acesta, sau în anul care vine. Chiar dacă maşina pe care o avem e destul de nouă şi ne e foarte utilă, încă o maşină de intervenţii rapide n-ar strica. Dar asta nu o decidem noi şi acest lucru suntem conştienţi că se va face când bugetul va permite”.
„Maşina este nouă-nouţă, are doar vreo doi ani. Nu se pune problema în momentul de faţă să mai achiziţionăm o maşină pentru poliţia locală. Dacă vom putea să luăm maşini, dacă bugetul ne-ar permite, deşi încă nu ştiu, am achiziţiona una pentru cei care fac lucrări la primărie, mă refer la cei care aleargă pe teren ca să repare stricăciunile din oraş – o maşină de intervenţie tehnică şi o alta pentru SPLAS Petrila, necesară angajatelor de-acolo pentru a se putea deplasa mai repede şi la timp la cazurile sociale şi la cazurile unde trebuie să efectueze anchete sociale, raza localităţii noastre fiind foarte mare, ţinând cont că avem şi satele aparţinătoare sau zone mai greu accesibile”.

 

Comenteaza

Comenteaza