Primăriile din Valea Jiului ar putea avea o firmă de colectare a gunoiului

236

Primarii din Valea Jiului de întâlnesc, miercuri, la Petrila pentru a discuta despre posibilitatea înființării unei firme care să se ocupe cu colectarea și transportul gunoiului în Valea Jiului, astfel încât tariful pentru acest serviciu să nu fie majorat excesiv prin preluarea lui de către o firmă privată.

”Am cerut primarilor din Valea Jiului o întâlnire pentru a vedea dacă sunt de acord și putem înființa o o societate în care acționari să fie primăriile, pentru că astfel putem să avem controlul prețurilor, adică această societate nu trebuie să facă profit. O firmă privată caută să facă profit, societatea primăriilor din Valea Jiului va căuta să își scoată cheltuielile cu colectarea, selectarea și transferul deșeurilor către deponeu și atât. Cred că vom putea avea un preț al gunoiului mult mai jos, trebuie să ținem cont și de componenta socială”, a declarat, marți, pentru Gazeta de Dimineață, Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.

Sursa citată susține că din estimări, în cazul în care serviciul de colectare a gunoiului va fi câștigat de o firmă mare, prețul va fi cuprins între 9 și 11 lei pe cap de locuitor.

Discuțiile vin pe fondul în care anul acesta deponeul de la Bârcea ar trebui să fie finalizat, iar serviciile de colectare și transport al deșeurilor vor fi scoase la licitație.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza