Primarul Ilie Păducel, motorul PSD Petrila, / Continuă lupta electorală până la victoria finală

291
de Corneliu BRAN
Primarul Petrilei este mulţumit de rezultatul votului din localitate după primul tur de scrutin, desfăşurat duminică, 2 noiembrie. După cum ne-a declarat, primarul Ilie Păducel consideră ca justă opţiunea petrilenilor în privinţa candidatului social-democrat Victor Ponta, actualul premier al României.
„În calitate de primar
al oraşului Petrila, ţin să adresez cele mai sincere mulţumiri tuturor cetăţenilor din localitate care s-au prezentat duminică într-un număr destul de mare la vot, peste 10.000 de suflete fiind prezente la urne. Pentru faptul că au înţeles mesajul meu de a pune ştampila de vot pentru candidatul PSD la preşedinţia României, Victor Ponta, care doreşte să aducă linişte, înţelepciune, unitate şi înţelegere românilor, nu pot acum decât să le mulţumesc din suflet celor care au făcut-o. Victor Ponta, actualul prim-ministru, este un politician tânăr, ambiţios, inteligent, care are viitorul în faţă şi care poate fi preşedintele ţării, liniştit, două mandate. De când este la guvernare, Victor Ponta a arătat că este un bun prim-ministru şi ne-a sprijinit şi pe noi, cei din Petrila. Eu, ca primar, am garanţia că ne va ajuta şi în continuare, prin guvernul pe care îl va numi după ce va câştiga alegerile”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.
Referitor la scrutinul
din 16 noiembrie, primarul Petrilei este de părere că rezultatul votului nu se va schimba şi că  diferenţa între cei doi finalişti va creşte în favoarea lui Victor Ponta: „În turul al II-lea, la Petrila şi în general, sunt convins că Victor Ponta va câştiga, cu o diferenţă poate chiar şi mai mare decât cea de la turul I. Să ne aducem aminte că pe timpul Guvernului Ponta au reînceput angajările de tineri în activitatea minieră din subteran. Cu această garanţie am îndemnat cetă­ţenii să meargă la vot şi să-l voteze pe Victor Ponta, lucru pe care, fireşte, l-am făcut şi eu. Rog din nou cetăţenii Petrilei să meargă la vot şi pe 16 noiembrie, dacă se poate într-un număr şi mai mare, să-l votăm pe Victor Ponta preşedinte! Dacă privim acum oraşul Petrila, observăm cu toţii că localitatea noastră este şi acum un adevărat şantier. Nu puteam să lucrăm la atâtea investiţii de interes general în ultimii doi ani, dacă nu aveam sprijin de la Guvernul Ponta, prin miniştrii săi, fiind ascultaţi şi ajutaţi ori de câte ori ne-am dus la guvernul de la Bucureşti să le explicăm problemele noastre privind investiţiile. Împreună cu viitorul preşedinte Victor Ponta, cu guvernul care va fi, cu cetăţenii noştri, noi, cei din administraţia locală, vrem să facem un oraş şi mai frumos, mai luminos, mai prosper. De aceea trebuie pe 16 noiembrie să votăm Victor Ponta preşedinte!”.
Întrebat ce aşteaptă
de la viitorul preşedinte Victor Ponta şi de la viitorul guvern, edilul petrilean ne-a declarat: „Premierul Victor Ponta a militat pentru continuarea mineritului în Valea Jiului. Cum spuneam mai înainte, angajările făcute la Mina Lonea şi la celelalte trei mine din Valea Jiului sunt dovada acestui lucru. Ele trebuie să continue şi pe viitor. Doresc în continuare ca viitorul guvern numit de preşedintele ţării Victor Ponta să dea dovadă de receptivitate în problemele pe care noi, ca administraţie locală, le vom supune la Bucureşti spre rezolvare. Ele nu sunt altceva decât probleme necesare şi urgente ale cetăţenilor noştri. Cea mai importantă cerere a noastră rămâne în continuare angajarea a cel puţin 250 de tineri la Mina Lonea. Apoi, pentru ca viitorul minei să fie asigurat din toate punctele de vedere, vom cere reînfiinţarea sectorului de deschi­deri şi pregătiri miniere de la Mina Lonea. Pentru că, fără investiţii, nu se poate face dezvoltare la nicio mină, nu doar la Mina Lonea. De asemenea, tot pentru minerit, este nevoie de retehnologizări şi de aprovizionare cu materiale, necesare pentru eficientizarea producţiei, precum şi pentru securitatea oamenilor care lucrează în subteran şi a zăcământului. Continuitatea mineritului este cea mai importantă problemă.
Pe de altă parte, vom solicita şi con­tinu­area investiţiilor privind infrastructura localităţii noastre, precum şi sprijinirea firmelor mici şi mijlocii – cele care pot dezvolta şi crea noi locuri de muncă, inclusiv în sectorul agricol şi zootehnic. Nu în ultimul rând, vom solicita rezol­varea tuturor problemelor legate de domeniul schiabil din Munţii Şureanu, precum şi sprijinirea, pe ansamblu, a turismului şi agroturismului din Petrila şi din localităţile rurale aparţinătoare, eventual vom solicita toţi primarii punerea la punct a unui proiect unitar privind turismul din toate cele şase localităţi ale Văii Jiului, desigur prin pârghiile care-i permit guvernului să susţină acest lucru”.

 

Comenteaza

Comenteaza