Primim la redacţie / Povestea unui petrilean fericit că a votat la München, după… şapte ore de stat la coadă ca la butelie…

319
de Ziarul Vaii Jiului
Dragi români
Duminică, 2 Noiembrie 2014, am fost şi eu la vot la Consulatul Român din München. Însă, tot entuziasmul cu care am plecat de acasă mi s-a spulberat la puţin timp după ce m-am aşezat la rândul care era deja format. Coada rândului după cum am estimat era la cca.
150 m de intrarea în Consulat, un binevoitor a făcut efortul de a număra participanţii de la acea oră, cca. 14:00. Eram 1.100 de persoane. Dezamăgirea mare a fost când oamenii care deja au ieşit de la vot (care şi ei, la rândul lor, au aşteptat de dimineaţa 5 ore să ajungă la urnele de vot) ne-au atenţionat că, dacă se continuă în acest ritm, noi, cei din coadă, nu vom ajunge până la ora 21:00, când secţia de vot se va închide. La început, mi s-a părut deplasată afirmaţia lor, însă după puţin timp a trebuit să le dau dreptate. De la ora 13:45 s-au scurs foarte, foarte încet 7 ore de aşteptare şi la ora 20:45 (!), cu 15 minute înainte de a se închide Consulatul, am reuşit să intru!
Nu ştiu ce aş fi făcut dacă nu aş fi putut intra… Nici nu vreau să mă gândesc… Pentru că în aceste 7 lungi ore de aşteptare ura pentru această „POLITICĂ” murdară s-a înzecit. Această „POLITICĂ” murdară care nu face POSIBIL un DREPT esenţial Cetăţeanului Român, adică DREPTUL LA VOT! Pe bună dreptate, se SABOTEAZĂ acest DREPT şi se luptă cu toate mij­loacele pentru a EVITA ca românul din Diaspora să voteze!
Se pun la dispoziţie nişte „SECŢII DE VOTARE” doar de ochii lumii, cu oameni incompetenţi care lucră cu „viteza melcului turbat”, se poate citi pe faţa lor „miserupismul” pentru ceea ce fac… La consulatul din München au existat doar 5 ştampile de vot! În toată Germania, unde trăiesc cca. 450.000 de români, doar 5 secţii de votare?! La Berlin, Bonn, München, Hamburg şi Stuttgart! Şi în tot sudul Germaniei, unde trăiesc majoritatea, doar München şi Stuttgart?
De râsul curcilor! Eu trăiesc în Nürnberg, unde, după cifrele oficiale, trăiesc cca. 6.000 de români şi cu cei din împrejurimi încă cel puţin atâţia! De ce nu s-a făcut şi aici o secţie de votare? Pentru că după cum mulţi oameni care stăteau la rând cred că STATUL ROMÂN nu are nevoie de aceste voturi, nu are interesul ca aceste voturi să fie valorificate! Doar pe căi dubioase, aşa ca şi la alegerile din 2009!
Am rămas surprins de răbdarea şi calmul celor ce aşteptam, mai ales că în proporţie de cca. 80% predomina tineretul! Şi ca la o placă zgâriată auzeam aceeaşi repetiţie: “Cine, domnule, ar pleca din ţară dacă i-ar merge bine??? Dacă munca, studiile ar fi respectate, bine plătite??? Am fi cu toţi acum în ţară la vot şi nu printre străini!”.
La ora 20 a Germaniei şi ora 21 a României când deja “Exitpoll-urile” româneşti afişau rezultate a la Poanta 37,5%  şi  Iohannis 32,5% tineretul dintre noi, care butona pe smartphon-uri, înjura… ”nu se poate, nu se poate aşa o măgărie”… Au ieşit pur şi simplu din rând dezamăgiţi zicând: „nu are rost să mai stăm, cărţile sunt deja făcute, ăştia îşi bat joc de noi, noi nici nu am apucat să votăm şi deja se ştiu rezultatele…”.
Adevărul este că mulţi au şi plecat, cel puţin din faţa mea, eu cred că altfel nu ajungeam eu la vot… Mame cu copii în braţe, femei gravide cică aveau dreptul să intre în faţă… Ok dar aceste mame nu au venit singure ci cu familia, deci o mamă avea dreptul să intre în faţă să voteze dar apoi să aştepte 5-7 ore până soţul şi familia votează, nu vi se pare aberant???
S-au împărţit foi de declaraţie precum că nu ai mai votat azi altundeva…. Ha-ha-ha! După 7 ore de aşteptare la München m-aş fi teleportat la Stuttgart ori Paris să votez şi acolo. Ha-ha-ha! Foi care erau completate pe spatele co-alegătorilor, ca apoi, după 5-6 ore, să aflăm că nu sunt valabile dacă le-am semnat, de semnat se semnează numai în faţa comisiei de vot! BRAVO! Nu s-a putut spune asta de la început când s-au împărţit aceste foi? NU, pentru că TOVARĂŞUL de la Consulat care le-a împărţit a uitat să spună acest MIC detaliu!
Deci, ajunşi în Secţia de Vot… s-a mai pierdut încă o dată TIMPUL PREŢIOS pentru a completa ÎNCĂ O DATĂ aceste declaraţii… în fond, de fapt, inutile…
Nu a existat o toaletă (WC) exterioară… Oameni mergeau departe prin tufişuri, cei cu bani care se respectau foloseau toaleta de la pizzeria de vis-a-vis, care bineînţeles comandau şi o pizza… În consulat un WC groaznic, care face concurenţă cu cel din Gara de Nord!
După ora 18 în repetate rânduri s-a scandat „NOI VREM SĂ VOTĂM”. Sigur se vor găsi pe You Tube filme cu acest conţinut! Tineretul telefona şi în alte oraşe europene: băi, oameni buni, cum este la voi? Şi, spre stupoarea lor, aceeaşi MIZERIE ca aici în München se întâmpla şi în alte capitale europene!
Şi atunci? Sunt curios câte voturi se vor anunţa în ţară! Eu, cu toată indulgenţa, zic că în MÜNCHEN pe data de 02 Noiembrie 2014 nu a fost POSIBIL ca 3.000 (trei mii) de oameni să fi votat! Deci, de la ora 7:00 până la ora 21:00, adică în 14 ore, să voteze 3000 (trei mii) de oameni. Dacă se va anunţa un număr mai mare EU voi face contestaţie la CEDO şi voi aduna destui martori care să ateste acest lucru!
ROMÂNI DIN TOATE ŢĂRILE, UNIŢI-VĂ!

Comenteaza

Comenteaza