Primim la redacție Somnul minerilor închide mineritul

253

Asistăm la cea mai grea încercare a mineritului din Valea Jiului, o perioadă în care statul și-a luat mâna de pe minele din Vale, dar doar în ceea ce privește sprijinul pentru că prin partidul politic impune conducători care au, cei mai mulți, un singur merit: au carnet roșu de partid.

Cum explicăm minerilor adormiți că șefii lor nu sunt în stare să găsească soluții tehnice pentru ca aceștia să ducă familiilor lor salariile întregi deși se întorc frânți de muncă?

Cum explicăm minerilor că șefii lor au fost ba portocalii, ba galbeni, ba roșii și asta de dragul funcției și ei totuși dorm și nu iau atitudine? Cum explicăm minerilor, care iarăși dorm, că trebuie să asculte ordinele haotice ale unor șefi numiți politic? Cum înțeleg minerii, dacă dorm, că salariile lor nu mai pot să acopere necesitățile familiilor lor? Cum pot minerii să doarmă cotizând la lideri de sindicat vânduți politic care nu au răspunsuri când trebuie să justifice ce au făcut cu banii?  Cum se poate ca de la minele din Vale să se scoată în fiecare zi mașini cu fier vechi și ei să doarmă? Cum pot continua să doarmă în timp ce Valea moare prin închiderea minelor, iar averea lor, agonisită într-o viață muncită în subteran, nu mai valorează nimic? Dacă se doarme atât, oare mai trăim sau am murit demult?

  Autor: Gazeta de Dimineata

Comenteaza

Comenteaza