Petrileanul EMANOEL ANDRONACHE / PRM / Puţini membri, destui simpatizanţi

277
La câteva săptămâni după moartea lui Corneliu Vadim Tudor, membrii partidului încearcă să revitalizeze activitatea printr-o întâlnire care va avea loc la Bucureşti. I-am adresat câteva întrebări preşedintelui judeţean al PRM, Emanoel Andronache, petrileanul care conduce şi activitatea organizaţiei locale, fost consilier local.
Surprins oarecum că cineva mai întreabă şi de PRM, Andronache ne-a declarat: „Sâmbătă va fi întâlnirea Consiliului Naţional al PRM şi vom vedea atunci ce se decide. Oricum, ne-a luat prin surprindere ceea ce s-a întâmplat cu preşedintele nostru şi ne pare rău de această tragedie. Orice s-ar zice, Vadim Tudor era un adevărat lider de partid, omul care, practic, a înfiinţat acest partid. Am, însă, speranţa că partidul va merge înainte, că va fi bine, iar cei care am rămas vom încerca să ridicăm partidul acolo unde a fost. Eu, ca lider de partid în judeţul Hunedoara, mă axez, cum e normal, pe activitatea din judeţul nostru şi vreau să-mi fac treaba cât mai bine. Să sperăm că şi ceilalţi colegi procedează tot aşa, pentru că PRM e mai mult decât un partid: e un curent românesc care trebuie să ardă cu putere în continuare. Cred în continuare că, deşi nu avem prea mulţi membri, avem încă foarte mulţi simpatizanţi, totul e să ştim cum să-i atragem. Asta presupune reorganizare, muncă de partid, planuri bune şi duse până la capăt, strategii, viziune… Revenind la întâlnirea de sâmbătă, în această zi se va stabili echipa care va conduce lucrările Congresului PRM. Ca un congres să-şi poată duce lucrările cât mai corect, este nevoie de o echipă. Până acum era domnul Vadim, se semna convocator şi dumnealui se ocupa cam de toată organizarea. Acum, ca totul să fie cât mai curat şi mai fair-play va trebui să existe o echipă de coordonare”, ne-a declarat Emanoel Andronache.
Întrebat dacă mai crede că PRM va rămâne definit ca un partid de sine stătător sau va fi absorbit de alte partide, precum PP-DD sau PNG, Andronache a menţionat: „Părerea mea, 100% şi indiferent de procentele pe care partidul nostru le va avea la anul, după votare, PRM va rămâne un partid de sine stătător. PRM nu va fi absorbit. Când spun asta mă bazez pe starea de spirit din partid şi pe gândirea membrilor noştri. V-am spus, PRM înseamnă mult mai mult decât un simplu partid… Cu riscul de a nu intra în alianţe, care să ne propulseze în consiliile locale şi judeţene, PRM va candida singur, cu oamenii lui, şi vom vedea ce va fi. După care vom avea patru ani timp să ne întărim din nou partidul şi să facem tot ce trebuie ca PRM să intre iar în cărţile politice. Şi ca mine gândesc marea majoritate a colegilor mei. În ceea ce ne priveşte pe noi, peremiştii hunedoreni, am avut deja întâlniri zonale cu membrii noştri, cu care am stabilit că vom începe o serie de negocieri de alianţe cu partide mai mari, dar, încă o dată, nu vom accepta ideea absorbţiei partidului de către un alt partid, indiferent de numele sau puterea lui”.
O altă întrebare a fost legată de Gheorghe Funar. Care a avut mari contradicţii cu fostul lider Vadim Tudor, ajungându-se la tribunal şi la vorbe grele. Întrebat dacă peremiştii şi l-ar mai dori pe Funar, liderul judeţean al PRM ne-a dat un răspuns oarecum interesant: „La ora actuală domnul Gheorghe Funar e în afara partidului şi dacă vorbim în acest moment de chestiunea asta, pot spune, fără să greşesc, că nu are nicio şansă să devină liderul PRM. În viitor însă, dacă şi-ar depune cerere de înscriere, da, ar avea aceleaşi şanse ca mulţi alţi membri ai partidului. Din punct de vedere al notorietăţii, da, Gheorghe Funar ar avea mai multe şanse ca oricare alt membru al partidului. Funar este un nume, să recunoaştem…”.
Ultima întrebare a fost legată de Dorel Şchiopu, fostul preşedinte de organizaţie din Vulcan şi consilier local, multă vreme „locomotiva” peremiştilor din Valea Jiului, care a plecat din partid – după cum susţine, sau a fost demis – după cum susţinea Corneliu Vadim Tudor la vremea respectivă, în momentul când i-a cerut lui Vadim să renunţe la funcţia de preşedinte, vulcăneanul susţinându-l atunci pe Gheorghe Funar.
„Uşa a rămas deschisă pentru Dorel Şchiopu. În ceea ce priveşte PRM, la nivel judeţean, cât şi local este nevoie de Dorel Şchiopu. Mai rămâne să-şi dorească şi el să intre pe această uşă. Ştiu că în sufletul lui tot peremist a rămas… Aşa că, îl aşteptăm să revină în partid”, a menţionat Andronache.
de Corneliu BRAN

Comenteaza

Comenteaza