Proiect de lege trecut de Senat. Consumatorii bun platnici nu vor mai putea fi debranșați de la rețeaua de apă

242

Proiectul de lege inițiat de senatorul de Valea Jiului, Haralambie Vochițoiu, pentru a-i proteja de acțiunile operatorilor de apă pe consumatorii bun platnici, a fost aprobat, luni, de Senatul României.

Actul prevede completarea Legii nr. 241/ 2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, republicată. Mai exact reglementează situația cetățenilor ce își achită contravaloarea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare. Operatorii de apă și canal nu vor mai avea astfel dreptul să sisteze furnizarea/ prestarea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare pentru utilizatorii din imobilele condominiale care sunt buni platnici. În cazul consumatorilor casnici care nu își achită contravaloarea serviciilor furnizate și pentru care nu există modalitatea tehnică de debranșare individuală, operatorii de apă și canal vor trebui să solicite recuperarea debitelor în instanță.

„Prin acestă propunere legislativă mi-am dorit să vin în ajutorul cetățenilor și să le ofer un sprijin împotriva abuzurilor tot mai dese din partea societăților de apă și de canalizare prin efectuarea de debranșări generale din cauza rău platnicilor. Vă asigur, în continuare de întreaga mea disponibilitate pentru soluționarea problemelor dumneavoastră, potrivit competențelor mele de senator. Dragi români, dacă vă plătiți apa o veți avea de acum încoloˮ, a declarat senatorul Haralambie Vochițoiu.

Inițiativa senatorului de Valea Jiului vine ca urmare a acțiunilor desfășurate de ApaServ în Valea Jiului. Pentru a-i determina pe cei cu restanțe să-și achite facturile, operatorul de apă din Valea Jiului debranșa scări întregi de bloc, chiar dacă în acestea locuiau și persoane care erau cu plata la zi.

Senatul este prima cameră sesizată pe marginea acestui proiect de lege, decizia finală urmând a reveni deputaților. Vochițoiu susține însă că proiectul va ajunge la Camera Deputaților cu toate avizele favorabile.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

 

Comenteaza

Comenteaza