Protest la Mina Lonea

228

Schimbul III de la Mina Lonea a refuzat miercuri sa intre in sut la ora 16,00, pentru ca minerii inca nu stiu daca vor lua primele de Pasti si nici care este cuantumul acestora. Oamenii spun ca s-au saturat sa munceasca fara sa fie rasplatiti, asa cum a fost semnat in Contractul Colectiv de Munca si au cerut lamuriri de la liderul de sindicat.
Vasile Paduraru, presedintele Sindicatului de la Mina Lonea a purtat, in fata unitatii miniere, un dialog prin telefon cu directorul general al CEH, Constantin Jujan, dupa care i-a convins sa intre in sut. „Nu primim primele de Pasti, nu stim cât sunt ele si nici bonurile de masa nu le-am primit pâna acum. Am discutat cu directorul general si ne-a promis ca mâine vom primi bonurile de masa si ca a convocat comisia de negociere, iar ortacii mei asteapta pâna la ora 22,00 sa afle cât va fi prima de Pasti si când o vor lua. Daca nu vom stii nimic, nu mai raspund pentru ceea ce vor face ei”, a spus Vasile paduraru, lider la mina Lonea.
Minerii au intrat in sut cu o intârziere de aproximativ o ora si asteapta miercuri noapte sa afle daca mai ies din mina sau nu.

Diana Mitrache

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza