Petrileanca MIHAELA GALATAN / Protest la mina Lonea. O angajată a cerut conducerii să vină în subteran pentru a vedea de ce producția e mică

258

O angajată a exploatării miniere Lonea s-a blocat în subteranul unității miniere, unde a stat timp de circa două ore. Femeia a cerut ca să discute cu conducerea minei, după ce în timpul programului de lucru a existat un divergent cu șeful de sector legat de producție.

Mihaela Gălățan, inginer CFL la mina Lonea, a rămas în subteran de zeci de minute, după ce în cursul zilei de joi au existat anumite divergențe pe linie de producție.

Femeia i-a spus lui Vasile Păduraru, liderul de sindicat de la mina Lonea, că din  cauza lipsei pieselor de schimb și a echipamentelor din subteran nu a putut să realizeze producția. Cum au existat divergențe pe acest subiect, femeia nu a vrut să iese de la locul de muncă până când conducerea minei nu s-a deplasat în subteran pentru a vedea de ce nu poate fi realizată producția.

Cum angajata refuza să iese din subteran, Radu Răscolean, inginerul șef producție care îi ține locul directorului accidentat, Gabriel Petrescu, a ost nevoit să coboare în mină unde a discutat cu inginerul CFL. După minute bune de discuții, angajata a fost convinsă să revină la suprafață.

Nemulțumirile salariaților ar  putea fi legate însă și de deciziile conducerii tricefale a Complexului Energetic Hunedoara – director general, administrator judiciar, administrator special- potrivit căreia de luni inginerii șefi și șefii de sectoare vor intra în șomaj de așteptare timp de 5 zile, ceea ce ar conduce la o reducere salarială de 15 procente. Mai mult, postul deținut de femeie ar putea să dispară în urma reașezării organigramei.

Tot în șomaj de așteptare ar urma să intre și cei din aparatul CEH și al unităților miniere, inclusiv directorii, aceasta fiind măsura de reducere a cheltuielilor identificată de cei care conduc destinele minerilor și energeticienilor.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza