PSD spune vrem deviz, PNL susţine că există unul profesionist. Aproape 500 de milioane pentru reparaţia acoperişului de la Centrul de Asistenţă Socială

264

Lupta dintre PSD și PNL de la Petrila depășește granițele politicului interferând cu problemele administrative. Bătălia pentru primărie se duce, momentan, în consiliul local, unde PSD-ul are majoritatea, astfel că proiectele primarului PNL trec numai dacă sunt înţelese şi satisfac nevoile social-democraților.

Reparațiile la acoperișul Centrului de Asistență Socială din Petrila nu se vor realiza curând. În ședința de săptămâna trecută, consilierii PSD au votat împotriva proiectului de hotărâre prin care primarul Ilie Păducel dorea aprobarea documentației tehnico-economice pentru reparațiile la acoperișul centrului de asistență socială.

Viceprimarul Vasilică Jurca, cel care este candidatul PSD pentru Primăria Petrila, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, că proiectul primarului nu a trecut întrucât social-democrații vor revizuirea devizului de lucrări, suma necesară pentru repararea acoperișului fiind, în opinia lor, prea mare.

”Proiectul nu a trecut pentru că dorim revizuirea devizului de lucrări. Cred că 470 și ceva de milioane de lei vechi reprezintă o sumă mult prea mare pentru reparații la acoperiș. Cu banii aceștia poți cumpăra o casă. În plus, acest acoperiș cred că are undeva la doar 7-8 ani”, a spus, pentru Gazeta de Dimineață, viceprimarul Vasilică Jurca.

Potrivit sursei citate, clădirea serviciului de asistență socială este lipită de blocul 33 și un perete este mai ud.

”Din punctul meu de vedere, acoperișul este OK. Cred că cu maxim 200 de milioane de lei se pot face lucrările de reparații”, a completat viceprimarul.

De partea cealaltă, primarul orașului Petrila, Ilie Păducel, spune că nu știe de ce social-democrații au votat împotriva proiectului de hotărâre inițiat de el.

”Devizul de lucrări a fost întocmit de specialiști, de cei care au mai executat astfel de lucrări și urma ca proiectul să urmeze cursul firesc, să se scoată la licitație, să se analizeze ofertele”, a declarat Ilie Păducel.

Sursa citată spune că o parte din acoperișul clădirii asistenței sociale este degradat, motiv pentru care plouă în sediu. Primarul spune că clădirea are peste 10 ani.

Petrila a reprezentat mai mereu orașul în care ședințele de consiliu local erau unele furtunoase, fiind cunoscută rivalitatea dintre partidele politice, în special dintre opoziție și partidul din care face parte primarul.

Anu acesta, un an electoral de altfel, luptele parcă s-au întețit, politicienii dorind să le arăta petrilenilor interesul pe care îl au față de comunitate.

”Nu știu de ce nu au aprobat proiectul, doar din ambiție politică.  Eu i-am rugat întotdeauna ca în Consiliul Local Petrila să nu facem politică, ci administrație. Dacă nu se înțelege, încă o dată zic, să le dea Dumnezeu sănătate”, a completat primarul Ilie Păducel.

Sănătate, sănătate, dar banii publici nu pot fi aruncaţi pe lupte politice, dar nici pe campanii electorale.

La Petrila, ultima ședință a consiliului local a arătat că proiectele trec doar dacă grupul consilierilor PSD le crede oportune. Cu majoritatea de 9 voturi, social-democrații resping pe bandă rulantă proiectele care lor le ridică ”semne de întrebare”.

Suma necesară pentru reparațiile la acoperișul clădirii în care funcționează serviciul de asistență socială este, potrivit devizului de lucrări din proiectul respins de aleșii locali, de 47.359,70 lei, cu TVA cu tot.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza