Realitatea Petrileana

230

Giratoriu de circa două miliarde la intersecția dintre Petroșani și Petrila

 

Fluidizarea traficului pe DN 66 precum și prevenirea accidentelor rutiere grave impune, spun autoritățile, construcția unui sens giratoriu la intersecția cu Petrila. Deși despre acest giratoriu se vorbește de mai mulți ani, abia acum la Petroșani se aprobă studiul de fezabilitate.

Aleșii locali de la Petroșani au, joi, pe ordinea de zi a ședinței de consiliu un proiect de hotărâre prin care se va aproba studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru construcția unui alt sens giratoriu. De data aceasta, sensul giratoriu va fi amplasat la intersecția drumului național cu strada Dealului, cea care duce spre orașul Petrila.

”Amenajarea unui sens giratoriu în municipiul Petroșani, în zona intersecției DN66 cu Strada Dealului, presupune execuția unor lucrări pentru realizarea acestuia în vederea decongestionării traficului la schimbarea direcției de mers din intersecție și fluidizarea circulației auto și pietonale, fapt ce contribuie la scăderea riscului de accidente în zonă”, se arată în nota de fundamentare.

Potrivit aceluiași document, municipalitatea a avut de ales între două soluții tehnice. Și s-a ales scenariul doi, după cum arată tot nota de fundamentare, datorită ”costurilor mici de execuție„. Scenariul al doilea propune realizarea unui sens giratoriu cu diametrul interior de 21 metri și 35 metri la exterior, cu două benzi a câte 3,5 metri. Sensul giratoriu va fi realizat din borduri prefabricate din beton, iar zona de protecție din pavele prefabricate din beton, interiorul urmând a fi zonă verde.

Pentru acest scenariu constructorul nici nu va trebui să mute stâlpul de electricitate existent acum în intersecție. Valoarea proiectului este estimată la aproximativ 200 mii lei.

Primarul Petrilei, Ilie Păducel, spunea și el că e nevoie de un sens giratoriu la intersecția de pe DN 66 pentru a facilita accesul conducătorilor auto care vor utiliza șoseaua de centură a localității.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza