Realitatea Petrileana

212

Sindicatul Muntele: Dacă membrii Consiliului de Administrație nu au avizat prelungirea CCM pentru un an, să-și depună mandatul

 

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara și cea a Sindicatului Muntele au ajuns la un acord, respectiv o prelungire a Contractului Colectiv de Muncă. Actul trebuie avizat de Consiliul de Administrație al societății.

Sindicaliștii de la Muntele spun că membrii forului de conducere al CEH trebuie să își depună mandatele în cazul în care nu vor aproba prelungirea CCM cu un an.

 ”Dacă membrii Consiliului de Administrație nu vor aproba prelungirea CCM pentru încă 12 luni, așa cum Legea Dialogului Social permite,  atunci aceștia dau dovadă de un act de iresponsabilitate. A continua să crezi că CEH-ul se rentabilizează prin reducerea de drepturi și facilități în condițiile în care salariul  mediu brut pe anul 2014 a fost aproape 3500 lei, reprezintă o dovadă de incompetență și lipsă de viziune. Consiliul de Administratie trebuie să-și prezinte de urgență demisia în cazul în care nu a aprobat prelungirea CCM! Noi vom urma calea dialogului social și cu siguranță vom reuși să păstrăm pentru salariați ceea ce am negociat, conștienți de situația economică grea a CEH”, a declarat, duminică, pentru Gazeta de Dimineață, Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele.

Posibilitatea rămânerii fără CCM i-a scos, săptămâna trecută, pe energeticienii de la Mintia în fața porții. Mulți dintre energeticieni, adică cei afiliați sindicatelor conduse de Ioan Pisc, au profitat de ocazie pentru a cere divizarea complexului. Acțiunea, impusă de Guvern pentru acordarea împrumutului ”de salvare” pentru CEH, nu reprezintă decât transformarea termocentralelor în CET-uri și închiderea minelor din Valea Jiului.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza