Realitatea Petrileana

212

Pentru mineri şi pentru viitorul CEH / Deputatul Cristian Resmeriţă a obţinut o victorie strălucitoare ca diamantul negru

de Ziarul Vaii Jiului

La conferinţa de presă susţinută în urmă cu trei săptămâni de deputatul Cristian Resmeriţă, acesta a făcut cunoscute salariile uriaşe încasate de conducerea Complexului Energetic Hunedoara şi a dat un ultimatum factorilor de decizie de aici ca până la 1 august a.c., acestea să fie drastic reduse, iar diferenţele să fie utilizate pentru plata angajaţilor direct productivi.

Ultimatumul energicului deputat al Colegiului Vest Valea Jiului, Cristian Resmeriţă, a fost recepţionat cum se cuvine de factorii decizionali. Astfel, în noul CCM al CEH s-a modificat grila de salarizare a şefilor, în sensul reducerii nivelului maxim de salarizare de la 10.600lei la 7.782 lei. Deci, o reducere considerabilă, aproximativ 30%, în unele cazuri chiar 40%. Demn de remarcat e că aceste diferenţe ar putea fi utilizate pentru creşterea veniturilor celor direct productivi, fiind stabilite criterii de salarizare care dau posibilitatea ca minerii şi energeticienii să obţină venituri substanţial majorate în funcţie de productivitatea muncii.

„Felicit şi pe această cale conducerea CEH şi reprezentanţii sindicatelor pentru noul CCM negociat şi le mulţumesc că au ţinut cont de solicitările mele, în favoarea celor mulţi”, a spus deputatul Resmeriţă.

După ce a rezolvat spinoasa chestiune a grilei de salarizare a şefimii CEH, deputatul Resmeriţă are în atenţia normalizarea altor salarizării uriaşe: veniturile directorilor generali ai Complexului Energetic Hunedoara şi Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, precum şi a membrilor din consiliile de administraţie ale acestor societăţi.

„Sunt surprins că până la această dată nu s-au luat măsuri şi în ceea ce priveşte reducerea veniturilor încasate de directorii generali ai celor două societăţi comerciale, CEH şi SNÎMVJ, precum şi a indemnizaţiilor membrilor consiliilor de administraţie. Nu contest legalitatea acestora, ci le consider imorale, în situaţia în care societăţile se confruntă cu grave probleme financiare. Salariile celor care dau cărbune sunt mult mai mici, iar condiţiile de lucru sunt din ce în ce mai grele. Fac din nou apel la directorii generali ai acestor societăţi şi la membrii consiliilor de administraţie, să ia măsuri pentru ca si veniturile lor să fie drastic reduse în cel mai scurt timp. Economiile care se vor face să fie folosite pentru a asigura condiţii pentru continuitatea activităţii Complexului Energetic Hunedoara, respectiv condiţii mai bune de lucru şi salarizare pentru cei de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului. În caz contrar, voi lua măsuri ca acestora să le fie retras sprijinul politic”, a declarat prof. Cristian Resmeriţă, deputatul colegiului Vest Valea Jiului.

Sonia LIBERESCU

 

Comenteaza

Comenteaza