Realitatea Petrileana

189

CEH, dator și la Enel

 

Complexul Energetic Hunedoara are restanțe către aproape toate societățile cu care a avut relații contractuale, pe lista celor care au cerut ordonanțe de plată în instanță adăugându-se inclusiv cei de la ENEL.

Datele de pe Tribunalul Hunedoara arată că Enel Distribuție Banat a cerut o ordonanță de plată împotriva Complexului Energetic Hunedoara. Solicitarea celor de la Enel va fi judecată luna viitoare.

Potrivit raportului administratorilor pe 2014, Complexul Energetic Hunedoara avea, la finele anului trecut, datorii de peste 4,4 milioane de lei către Enel Distribuție Banat.

Același document arată că anul trecut situația CEH s-a înrăutățit simțitor. Pierderea ajunsese la 352.309 mii lei. Documentul mai arată că pierderile raportate din exercițiile anterioare se ridică la 405.242 mii lei, care cumulate la rezultatul anului curent  însumează 757.551 mii lei.  Datoriile au ajuns la 935.748 mii lei din care sume datorate instituțiilor de credit 354.560 mii lei , datorii comerciale 209.430 mii lei și alte datorii 371.758 mii lei.

Pe  lângă Enel, alte două firme Clemans SRL și Sorgeti au cerut, tot Tribunalului Hunedoara, ordonanțe de plată împotriva CEH.

Tot luna viitoare structura energetică hunedoreană este parte într-un proces  prin care mai multe firme cer insolvența CEH din cauza datoriilor acumulate.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza