Realitatea Petrileana

218

Administrația CEH ține la secret CCM. Salariații sunt dezinformați intenționat de cei care doresc haos

 

Angajații Complexului Energetic Hunedoara nu știu, la zece zile de la prelungirea CCM, care sunt modificările suferite de noul contract.

Liderul Departamentului Energetic din cadrul Sindicatului Muntele, Cristian Iștoc, acuză conducerea CEH, dar și cea a termocentralei Mintia, că girează astfel  sindicatele aservite politicului care aruncă tot felul de intoxicări în rândul salariaţilor cu privire la conţinutul contractului. Scopul este acela de a lăsa Complexul Energetic Hunedoara  fără sindicat reprezentativ.

Potrivit sindicaliștilor,  conform legii, conducerea complexului are obligația să aducă în mod oficial la cunoştiinţa salariaţilor orice modificare apărută cu privire la drepturile şi obligaţiile salariaţilor. La Mintia sindicaliștii spun că există la ora actuală un vid de autoritate în conducerea sucursalei. Biroul Resurse Umane ar fi cel care alimentează lupta sindicală, iar directorul cel care girează derapajele.

Lipsa informării oficiale a dus salariaţii într-o situaţie confuză.

„Este de neimaginat ce se petrece. Administraţia, prin Biroul Resurse Umane este parte a intoxicărilor venite din rândul liderilor de la celălalt sindicat. Noi informăm cu mare greutate salariaţii despre modificările apărute în noul CCM, nu avem mijloacele necesare la dispoziţie. Am ales să ne informăm prima dată membrii. Biroul Resurse Umane trebuia să facă informarea încă din 4 august când au primit actul original. Sunt jocuri de culise menite să slăbească organizaţia reprezentativă, totul în avantajul angajatorului”, susține Cristian Iștoc, președintele Departamentului Energetic din cadrul Sindicatului Muntele.

Liderul de sindicat susține că existența la nivelul CEH a unui sindicat reprezentativ care nu a putut fi îngenuncheat politic a dus la aceste derapaje grave care creează tensiuni între salariaţi.

Iștoc afirmă că dacă administraţia va refuza în continuare să facă o informare oficială ”ne vedem nevoiţi să ieşim în faţa porţii şi să informăm noi despre modificările apărute în noul CCM”.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza