Realitatea Petrileana

218

Termocentrala Paroșeni se oprește din nou

 

Lipsa huilei conduce din nou la oprirea Termocentralei Paroșeni, unitatea energetică din Valea Jiului urmând a fi repornită cel mai devreme la mijlocul lunii viitoare, asta în cazul în care vor începe lucrările la grupul 3 de la Termocentrala Mintia.

Termocentrala Paroșeni va fi oprită din nou, miercuri noapte la 24:00, conducerea Complexului Energetic Hunedoara afirmând că măsura este cauzată de lipsa huilei.

Potrivit reprezentanților Complexului Energetic Hunedoara, termocentrala din Valea Jiului va rămâne oprită până cel mai devreme mijlocul lunii viitoare. Și asta numai dacă va intra în reparații un grup de la Mintia.

”Termocentrala Paroșeni va fi repornită în momentul în care va fi oprit pentru reparații grupul III de la Mintia. Grupul III de la Mintia și cu grupul de la Paroșeni asigură serviciile de sistem și nu pot fi ambele oprite. Va fi oprit grupul de la Paroșeni până CEH va avea toate cele necesare astfel încât grupul de la Mintia să intre în programul de revizii și reparații. Undeva după 15 august, atunci va fi repornită Termocentrala Paroșeni”, au declarat, marți, pentru Gazeta de Dimineață, reprezentanți ai Complexului Energetic Hunedoara.

Lipsa cărbunelui este cauza pentru care Termocentrala Paroșeni este oprită pentru a treia oară în ultima lună.

Cei de la CEH speră ca în perioada în care termocentrala din Valea Jiului va fi oprită, să se refacă stocul de huilă astfel încât aceasta să aibă cu ce funcționa odată cu oprirea grupului III de la Mintia. O parte din producția de huilă va fi direcționată spre Paroșeni, astfel încât aici să crească stocul care luni era de 5000 de tone și mai asigura funcționarea pentru două zile.

Din cauza lipsei banilor necesari pentru lucrările de pregătire și pentru echipamentele necesare în subteran, producția de huilă a minelor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara a ajuns la pragul de jos. Cele patru mine considerate viabile dau sub 4000 de tone zilnic, cantitate la care chiar dacă se adaugă și huila extrasă de minele neviabile nu asigură funcționarea concomitentă a celor două termocentrale.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza