Remember Me / MIRCEA ANDRAS

304

PROSTIA DAUNEAZA GRAV SANATATII

 

Un prieten de-al meu, privatizat (cum ii sta bine unui viitor european) citind, cu stupoare, pe pachetele de tigari, anuntul:

”Tutunul dauneaza grav sanatatii”.

Tare s-a ingrozit si mai ales tare s-a mai mirat ca vis-a-vis de acestea, lumea fuma in continuare, ba chiar cu mai multa ardoare.Atunci a pus deasupra tejghelei din barul sau inscriptia:

”Bautaura dauneaza grav sanatatii”.

Nu mica i-a fost mirarea, cand a observat ca obisnuitii localului, beau cu si mai multa darnicie decat pana atunci.Ulterior a schimbat anuntul cu :

”Prostia dauneaza grav sanatatii”.

Stupoare! Lucru care n-a deranjat pe nimeni, totul urmandu-si cursul firesc.Personal, as cataloga ” prostia” ca cel mai important handicap al unui popor.As propune si o ”pensie de boala” pentru asa ceva…Pentru ca, pana a ajunge sa stam la masa cu europenii, trebuie sa scapam in primul rand de…PROSTIE.

Inaintea coruptiei, birocratiei si ce-o so mai gasi pe la noi.Pentru ca acest popor ( din care toti facem parte) plateste un tribut enorm universalei prostii…Intr-un moment in care toti lupta impotriva coruptiei, noi incercam sa mituim echipa de fotbal a Finlandei, pentru a-i invinge pe cehi ( lucru care nu s-a intamplat pentru ca prostia ii lasa reci pe finlandezi).

Intr-un moment in care toata lumea ii priveste cu scepticism pe americani(pentru marea doza de prostie a lui Bush), noi le acordam aproape pe gratis bazele noastre militare.

Intr-un moment in care avem nevoie impetuoasa de vecini prieteni, noi ii tradam  in folosul SUA, stat care nu da doi bani pe noi.( Cel mai bun exemplu, cazul Teo Peter).

Si nu in ultimul rand, intr-un moment in care atat gazele naturale, cat si petrolul constituie o problema internationala, noi renuntam la minerit pentru ca asa vrea PD-ul, pentru ca asa dorea Petre Roman.

Pentru ca asa vrea… PROSTIA!

(Fragmente din Publicatia Realitatea Petrileana, anul 2004)

Realitatea Petrileana

www.realitateapetrileana.ro

 

 

 

 

 

Comenteaza

Comenteaza