„Salvaţi Copiii” Întâlnire cu Vetuţa Stănescu

272
de Corneliu BRAN
Tema discuţiilor a fost legată de colectarea selectivă a deşeurilor şi activitatea viitoare a deponeului ecologic construit de consiliul judeţean în nordul judeţului.
Acţiunea intitulată „Trăieşte curat, colectează separat”, a fost inclusă în agenda de lucru a celor de la consiliul judeţean cu privire la informarea cetăţenilor şi conştientizarea lor faţă de tot ceea ce înseamnă Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Hunedoara.
În prezentarea făcută de către vicepreşedintele consiliului judeţean, în prezenţa doamnei director Valeria Popescu de la asociaţia gazdă a evenimentului şi al celorlalte cadre ale asociaţiei petrilene, tinerii şi copiii au primit toate informaţiile de care au nevoie pentru a cunoaşte pe viitor tot ce este legat de gunoiul selectiv. Acestor tineri le-au fost prezentate inclusiv cele patru tipuri de tomberoane şi ce implică cele patru culori ale fiecărui tip, respectiv: tomberonul de culoare galbenă reprezintă faptul că în el trebuie aruncate deşeurile de plastic şi din metal; cel albastru este destinat hârtiei şi cartoanelor; cel verde ne indică faptul că acolo trebuie să aruncăm deşeurile din stică; în fine, tomberonul gri/negru are rolul de a primi materialele bio-degradabile.
Cu această ocazie fiecare tânăr a primit din partea consiliului judeţean câteun pix şi o agendă, un tricou, precum şi diverse pliante cu materiale informative legate de aceste subiecte discutate.

Comenteaza

Comenteaza