PETRILA. Șapte persoane intoxicate cu monoxid de carbon transportate de urgență la spital

210

Şapte persoane din Petrila, cinci minori şi doi adulţi, s-au intoxicat, joi dimineaţa, cu monoxid de carbon de la o sobă improvizată, toţi fiind transportaţi la Spitalul de Urgenţă Petroşani unde vor rămâne sub supraveghere medicală.

O femeie şi copiii acesteia din localitatea hunedoreană Petrila, cinci minori şi doi adulţi, s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o sobă improvizată cu care îşi asigurau agentul termic în locuinţă.

Potrivit paramedicilor de la SMURD Petrila, mama copiilor este cea care le-a cerut ajutor vecinilor după ce, trezită din somn, a simţit prezenţa gazelor în încăpere.

Împreuna cu femeia, spun sursele citate, se aflau şi copiii acesteia – cel mai mic având două luni şi cel mai mare 21 de ani.

„Vecinii i-au ajutat să iasă din locuinţă imediat după ce au sunat la 112. Le-am asigurat primul ajutor la faţa locului şi apoi au fost transportaţi la spital la Petroşani”, a declarat, joi, pentru GDD, Neculai Alexandrescu, şef Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Petrila.

Medicii petroşăneni spun că starea lor este stabilă.

„Doi adulți au fost reținuți la noi în urgență, au fost stabilizați, fiindcă au suferit o intoxicație formă ușoară. Copiii au fost internați la Pediatrie, starea lor fiind mai influențată și de vârstă, evoluția și progresul stării lor s-a îmbunătățit”, a declarat, pentru GDD, Ion Ienea, medic de gardă al Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Petroșani.

Toate cele şapte persoane au rămas sub observația medicilor.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza