Petrila. Scările din Cartierul Brătianu / Un adevărat dezastru!

278

Zilele trecute am coborât pe scările din Cartierul Brătianu (vezi foto), cele situate între cele două biserici, care coboară la strada principală. Ei bine, cum afară şi ploua destul de zdravăn, iar unele trepte erau destul de pline cu noroi alunecos, nu puţin a lipsit să ne cam rupem gâtul pe ele.

Am participat la una dintre şedinţele de consiliu local de anul trecut, când un consilier local petrilean a propus ca aceste scări să fie reparate, reabilitate… Răspunsul celor din administraţie a fost că nu mai erau bani, dar că se va ţine cont de propunere – venită din partea a mai multor cetăţeni din Brătianu – în anul care vine, adică în 2014. Deci, în acest an aceste scări ar trebui reparate, conform promisiunii celor din Executiv.
Bine ar fi să fie reparate aceste trepte cu adevărat, nu doar „unse” cu ceva ciment şi gata… Părerea noastră este că ele ar trebui regândite, în aşa fel încât să nu fie nici aşa abrupte. Cel puţin primul set de scări, de la strada principală, îţi dă senzaţia că te cobori din pod pe o scară cu trepte micuţe şi firave şi că oricând poţi fi în cap. Dacă vorbim de oameni în vârstă, sau de oameni cu greutate corporală mai mare, atunci vă daţi seama ce pericol reprezintă pentru ei, cu atât mai mult noaptea sau iarna când e lunecuş.
Să sperăm că semnalul nostru va fi primit cu spirit de iniţiativă de către administraţie. Care va demara lucrările.

de Corneliu BRAN

Comenteaza

Comenteaza